pdp prijedor-mladi-svjetski dan zdravlja (1)Povodom 4. aprila, svjetskog dana zdravlja, Savjet mladih Partije demokratskog progresa Gradski odbor Prijedor organizovao je druženje sa građanima u centru grada.

Pored promotivnih letaka građani su bili počašćeni domaćim jabukama koje na simboličan način podsjećaju na neophodnost zdravog života i ishrane u modernom dobu.

Akcija, koja se u sklopu djelovanja Savjeta mladih PDP-a Republike Srpske odvijala u više opština i gradova za cilj je imala podizanje svijesti građana o bitnosti zdravlja i značaju zdravstvenih institucija i ustanova.

-Ovom akcijom smo željeli da pokažemo našem stanovništvu kako su za dobro zdravlje neophodne zdrave navike i ishrana, ali da svakako ne smijemo zanemariti ni uticaj zdravstva uopšteno – rekao je Aleksa Vučen, predsjednik Savjeta mladih PDP Prijedor.

On je dodao da su danas željeli da ukažu Prijedorčanima na katastrofalno stanje u zdravstvenom sektoru u Republici Srpskoj.

-Pored velikih finansijskih problema, susrećemo se sa sve izraženijim manjkom stručnog kadra, viškom nemedicinskog osoblja, netransparentnim nabavkama i potrošnjom javnih sredstava, odlaskom ljekara i medicinskih radnika u inostranstvo, niskim platama stručnjaka sa jedne, a velikim stepenom korupcije sa druge strane. Na to sve imamo i politizaciju javnih zdravstvenih ustanova, koje služe prevashodno u svrhu upošljavanja stranačkih struktura, gdje je stručnost i kvalitet usluge na udaru. Kao posljedica svega toga imamo zdravstveni sistem koji jako skupo plaćamo, a zauzvrat ne dobijamo očekivanu uslugu – istakao je Vučen.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

pdp prijedor-mladi-svjetski dan zdravlja (2) pdp prijedor-mladi-svjetski dan zdravlja (3)