kamp djecijih osmijehaU organizaciji Udruženja građana „DON“ iz Prijedora i uz finansijsku podršku Kompanije ArcelorMittal Prijedor, na planini Kozari, petu godinu za redom, održava se „Kamp dječijih osmijeha 2016“.

Cilj Kampa je razvoj i primjena novih oblika i metoda učenja u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti te doprinos razvoju turističke ponude planine Kozare.

Na ovogodišnjem izdanju Kampa učestvovaće učenici i nastavno osoblje pet osnovnih škola sa područja grada Prijedora, OŠ „Kozarac“ Kozarac, OŠ „Vuk Karadžić“ Omarska, OŠ „Desanka Maksimović“ Prijedor, OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija i OŠ „Jovan Dučić“ Lamovita.

-Poučeni pozitivnim reakcijama svih učesnika kampa od prethodne četiri godine, kako djece, tako i nastavnika i direktora škola, želja nam je da nastavimo da promovišemo školu u prirodi kroz interaktivne pristupe i boravak djece u prirodi – rekla je Murisa Marić iz „DON-a“.

Radom u kampu obuhvaćeno je po 15 učenika iz pet škola (ukupno 75 djece) uzrasta četvrtog razreda, 5 animatora/voditelja radionica, 6 volontera i 5 učitelja koji će nadgledati i pomagati rad radionica, u cilju razvijanja kreativnih sposobnosti mladih i socijalizacije mladih različitih multietničkih grupa.

-Učenici će u jutarnjim časovima raditi sa svojim učiteljima po programu rada škole u prirodi Ministarstva prosvjete i kulture RS, a u popodnevnim časovima će učestvovati u kreativnim i sportskim radionicama, manekenstvu, učiti o saobraćaju i prvoj pomoći-dodao je Predrag Šorga iz preduzeća ArcelorMittal Prijedor.

Kamp se ove godine organizuje u periodu od 08.04.2016. do 12.04.2016. godine u Hotelu „Monument“ na Mrakovici.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com