sportsportba-ajdin redzic (1)Juče je u Trening centru N/FSBiH odigrana i test utakmica igrača Premijer lige, koji su kandidati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ni ova akcija nije mogla bez igračkih problema, budući da zbog povreda nisu mogli da treniraju i igraju Mešanović, Duljević, Karačić, Todorović, Popović, Bekić i Zolotić. Naknadno je pozvan igrač Slavije Stefan Barić, kako bi se mogla odigrati utakmica na dva gola.

Selektor Mehmed Baždarević je odlučio da ekipe koje je podijelio na “sive” i “roze” odigraju tri puta po 25 minuta.

Nije se mnogo čekalo na pogodak. Igrala se 5.minuta kada je Ordagić sjajno prošao kroz sredinu, te sjajno uposlio mladog ofanzivca Ajdina Redžića, Prijedorčanina koji nastupa za banjalučki Borac. On je rutinski matirao Antonia Soldu za 1:0 za ekipu u sivim markerima. Na izjednačenje se čekalo do 14.minute. Po desnoj strani prošao je Stevanović koji je ubacio u peterac, gdje Mladen Veselinović poluvolejom pogađa mrežu Kjosevskog za 1:1.

Do posljednje minute prvog dijela nije bilo prilika, a onda u samo jednoj minuti, Veselinović je imao dvije prilike da matira Kjosevskog, koji je u oba navrata sjajno intervenisao. Prvi dio završen je neriješeno 1:1, a većih uzbuđenja nije bilo u drugom dijelu tako da je utakmica koja se igrala na oba gola završena istim rezultatom.

U trećem periodu od 25 minuta, selektor je odlučio da igrači odigraju na pola terena, kako bi vidio neke stvari na terenu. Bila je ovo lijepa prilika da igrači iz naše lige pokažu svoj kvalitet, kako je kazao i sam selektor ovakvih akcija će biti ponovo u narednom periodu.

Ekipa Sivi: Soldo (Kjosevski), Memija, Barić, Memišević, Kosorić, Zahirović, Redžić, Tomić, Karić, Ordagić i Sarić.

Ekipa Rozi: Pirić, Čolić, Stanić, Graovac, Kovačević, Radovac, Stevanović, Kožulj, Veselinović, Arežina i Berišević.

www.sportsport.ba

sportsportba-ajdin redzic (2) sportsportba-ajdin redzic (3) sportsportba-ajdin redzic (4)