djeciji vrtic radost (1)Radnici Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor i roditelji djece koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu prikupili su 3.850 KM pomoći za liječenje djeteta koje je oboljelo od leukemije, rekla je danas Srni direktor ove predškolske ustanove Dušanka Božić.

“Dijete je sa majkom na liječenju u Beogradu i, prema informacijama kojima raspolažemo, dobro reaguje na terapije. Prikupljenu pomoć uplatili smo na račun majke”, navela je Božićeva.

Ona je podsjetila da je akcija trajala od 30. marta do juče, a da se naknadno javilo još roditelja i firmi zainteresovanih da daju svoje novčane priloge.

“U našoj akciji učestvovali su svi vrtići – i Omarska i Kozarac i objekti na području grada Prijedora, a na inicijativu majke koja je član Savjeta roditelja, a dolazi iz Kozarca, u akciji su učestvovali i radnici i rukovodstvo firme `Austronet` koji su svoje donacije uplatili, takođe, na račun majke oboljelog djeteta”, navela je Božićeva.

Ona je dodala da je riječ o bolesti kod koje liječenje traje dugo i najavila da će, bude li potrebe, ponovo organizovati slične akcije.

Humanitarnu akciju inicirali su vaspitači oboljelog djeteta, a podržali stručno vijeće i savjet roditelja Dječijeg vrtića “Radost”.

Sličnu akciju Dječiji vrtić “Radost” organizovao je u jesen 2013. godine na inicijativu samih roditelja za liječenje dječaka s više dijagnoza koji je potom operisan u Zagrebu i uspješno izliječen.

Uoči složene operacije na mozgu, vaspitna grupa koju je dječak pohađao organizovala je priredbu u čast bolesnog drugara, a osim solidarnog prikupljanja novca među roditeljima, akciji su se odazvale i neke prijedorske firme, poput “Bosnamontaže”.

SRNA