omarska-lijesce (1)Omarska je ubedljivo sa 6:1 savladala Liješće i vratila se na drugo mjesto sa zaostatkom od tri boda u odnosu na lidera drugoligaškog Zapada, Slogu iz Doboja, poslije njenog poraza na gostovanju teslićkom Proleteru od 3:1.

Upravo Dobojlijama, Omarska ide na megdan u narednom kolu u derbiju koji gostima pobjedom može donijeti povratak na čelo tabele.

Izabranicima trenera Milenka Vulete je posao olakšao protivnički golman Boris Mitrić, koji je u 34.minuti dobio crveni karton, jer je van svog šesnaesterca grubo „pokosio“ kapiten domaćih Mirka Hrvaćanina, dvostrukog strijelca i najbojeg igrača meča.

omarska-lijesce (2)Kako gosti nisu imali rezervnog čuvara mreže među stative je stao njihov „štoper“ Dejan Milanković.

Dva gola je postigao i Darko Romanić, a Ognjen Jaćimović svojim 14.ovosezonskim pogotkom potvrdio epitet prvog strijelca Omarščana.

Ipak, najljepši pogodak je bio djelo Dejana Romanića u 49.minuti, kada je, poslije akcije saigrača sa četiri-pet dodira po desnoj strani, sa ivice šesnaesterca tukao, a lopta odbijena od suprotne stative završila u rakljama.

Čast Liješća, koji su mogli doživjeti poraz i dvocifrenom brojkom, spasao je „rezervista“ Darko Kolunija, koji je „matirao“ Dejana Inđića čija se mreža peti put zatresla ovoga proljeća u isto toliko utakmica.

omarska-lijesce (3)Omarska: Liješće 6:1(2:0)

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca: 200
Sudija: Dragan Kesić (Romanovci-Gradiška) 7,5
Strijelci: Da.Romanić u 4. (iz jedanaesterca) i 70., Hrvaćanin u 37. i 80., De.Romanić u 49. i Jaćimović u 60. za Omarsku, a Kolunija u 76.minuti za Liješće
Žuti kartoni: Malešević, De.Romanić (0marska), Kušljić (Liješće)
Crveni karton: Boris Mitrić (Liješće) u 34.minuti

OMARSKA:
Inđić -, Zdjelar 7,5 (od 70. Zgonjanin -), B.Romanić 7, Da.Romanić 8, De.Romanić 8, Panić 7,5, Grahovac 7 (od 70. Rosić -), Jaćimović 7,5, Malešević 7 (od 46. Milinković 7), Višić 7, Hrvaćanin 8

LIJEŠĆE:
Mitrić 5, D.Milanković 6,5, Kušljić 6,5, Ignjatić 6 (od 66. Kolunija -), Kalabić 6,5, B.Malešević 5,5, Žarić 5,5 (od 46. Zečević 5,5), S.Milanković 5,5, N.Malešević 5,5, Ždrnja 6, Grozdanić 6

Igrač utakmice: Mirko Hrvaćanin (Omarska)

Tekst i foto – Marko Jokić/Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com