prijedor-sloga-izvjestaj (1)Rukometaši Prijedora su u „srpskom derbiju“ u okviru 26.kola prvenstva Premijer lige BiH savladali Slogu sa 29:28(15:14).

Poslije početnih -5 u 11.minuti (3:8) domaći su uspostavili kontrolu u igri i bili ravnopravni u prvom poluvremena, iako im je na ruku išla činjenica što je u 19.minuti „pivot“gostiju Branko Mišanović zaradio „direktran“ crveni karton grubo faulirajući Gorana Daničića.

U nastavku su Prijedorčani diktirali tempo , nakon viška od tri gola u 43.minuti (23:20) i pada (23:24-48.minut), ponovo uspjeli da se vrate na 27:24 (52.minut),uz doprinos Armana Beširovića sa jednim majstorski skinutim „penalom“, ipak to čini i rival, u čjim redovima je bio raspoložen Boris Bosić, 27:28 u 58.minuti.

Vrijedi istaći i u prelomnim trenucima odličnog sa svojim inervencijama mladog čuvara mreže Gojka Topića, koji je zaustavio pokušaj bivšeg igrača Priejdorčana Srđana Gavrića da na kraju iz deveterca donese bod Slogi.

U međuvremenu, najefikasniji na terenu, Dejan Unčanin je sa dva gola iz „sedmeraca“ postavio konačan ishod, a na suprotnoj strani Nemanja Zekić jednom promašio.

prijedor-sloga-izvjestaj (2)-Znao sam da će utakmici biti ovakva, jer smo imali pred sobom dobru ekipu sa dobrim trenerom. U svlačionici sam i rekao momcima da budu spremni, nezavisno od toga ko će povesti sa pet golova razlike, jer se igra 60 minuta. To se i pokazalo vođstvom Sloge, kada sam uzeo „tajm-aut“ pošto se nismo držali dogovora. Suđenje ne bih komentarisao, jer ostali smo bez Srđana Savića, jedinog sposobnog da šutira. Vjerujem da je publika uživala, jer se do zadnjeg minuta nije znalo ko će da slavi i da je pobijedio rukomet – rekao je trener Prijedorčana Saša Babić.

Iskoristio je priliku da, čestita svojim igračima, ali i Dobojlijama na odličnoj igri, što je učinio i trener Sloge Emir Junuzović, podsjećajući da bodovi nisu bili neophodni nijednom timu.

-Igralo se kvalitetno, za prestiž. Moja mlada ekipa pokazala je volju i želju da se vrati u utakmicu, koja je u jednom periodu bila izgubljena, i taj karakter, borbenost i zalaganje do kraja su i najveća dobit ovog meča. Iz ovog sastava koji je ušao kao autsajder u prvenstvo, ko god da bude trener, jer ima prostora da napreduje, u budućnosti će moći da izvuče maksimum – naglasio je Junuzović.

Prijedor: Sloga(Doboj) 29:28(15:14)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 200
Sudije: Nedim Lipa i Maid Katanić (Sarajevo)
Sedmerci: Prijedor 9(8), Sloga 2(1)
Isključenja: Prijedor 10 minuta, Sloga 18 minuta
Crveni kartoni: Srđan Savić (treće isključenje) u 45. i Branko Mišanović (Sloga) – direktna diskvalifikacija u 19.minuti

PRIJEDOR:
Beširević-1 odbrana + 1 sedmerac, Kecman, Unčanin 12, A.Miljuš, Popović 4, Cvijić, Vejnović, Stoisavljević 4, Kaurin 1, Daničić 2, Topić-8 odbrana, Blagojević 5, M.Miljuš, Babić-3 odbrane, Savić 1, Balaban
Trener: Saša Babić

SLOGA:
Bojić, Đurđević 3, Simić, Pejić, Mišanović, Zekić 4, Bižić, Zvekić 2, Gavrić 8, Tulendić, Radić 3, Đ.Bosić, B.Bosić 8
Trener: Emir Junuzović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-sloga-izvjestaj (3) prijedor-sloga-izvjestaj (4) prijedor-sloga-izvjestaj (5) prijedor-sloga-izvjestaj (6) prijedor-sloga-izvjestaj (7) prijedor-sloga-izvjestaj (8) prijedor-sloga-izvjestaj (9) prijedor-sloga-izvjestaj (10) prijedor-sloga-izvjestaj (11)