eltatv-proljecno uredjenje gradaAkcija proljećnog uređenja grada Prijedora počela je prvog aprila i trajaće do kraja mjeseca. Ovogodišnja akcija provodi se pod motom “Ljepši i čistiji grad treba biti briga svih nas”.

Iako akcija proljećnog uređenja grada još nije zvanično počela, u Prijedoru se uveliko čisti i uređuju zelene površina. Akcije uređivanja, počinje prvog aprila. Tada će biti organizovan i besplatan odvoz prikupljenog otpada, kao i odvoz kabastog otpada.

– Što se tiče kabastog otpada akcije kreće od 11. aprila. Svi građani koji imaju kabasti otpad treba da se jave na brojeve telefona 052/222-008 i 052/222-109. Na taj način se prijavljuju za odvoz kabastog otpada – izjavila je tehnički rukovodilac Radne jedinice “Javna higijena” Prijedor, Milada Stupar.

Prijedorčani su, uglavnom, zadovoljni čistoćom grada. Ima i onih koji smatraju da bi gradske ulice i parkovi, ipak mogli biti uređeniji.

S druge strane, u prijedorskom preduzeću “Komunalne usluge” kažu i da bi građani mogli biti savjesniji po pitanju očuvanja životne okoline. Ovim putem apeluju na njih na smeće odlažu na za to predviđena mjesta.

– Pronalazimo smeće i u parkovima i pored drveća, kanala, zagađujemo zelene površine. Mi nastojimo da redovno vršimo odvoz otpada i apelujemo na stanovništvo da smeće odlažu na adekvatno mjesto – rekla je Milada Stupar.

Akcija proljećnog uređenja grada trajaće do kraja aprila. Za tu namjenu lokalna vlast obezbjedila je 10 000 sadnica cvijeća, oko 100 sadnica ukrasnog grmlja, 50 klupa i isto toliko korpi.

ELTA TV1