fkomarskaU potpunosti su fudbaleri Omarske opravdali očekivanja kao povratnici u Drugu ligu Republike Srpske-grupa Zapad, osvajanjem šestog mjesta sa 34 boda. Ono što posebno raduje sve u ovom uzornom sportskom kolektivu, a i njegove simpatizere je činjenica da je, poslije prošlogodišnjeg obilježavanja četiri decenije uspješnog rada, stadion konačno dobio toliko željene tribine.

– Veliki dio posla obavili smo jesenas, pošto smo prvu etapu takmičenja okončali na trećem mjestu sa 20 bodova. Ovog proljeća želja nam je bila da pružimo priliku mladim igračima, poniklim u našoj školi, od kojih su neki još kadetskog uzrasta, jer je orijentacija u budućnosti, oslanjanje na sopstvene snage. Smatramo da je to pravi put za sredine poput naše što je već vidno, a potvrdiće se tek u narednom periodu – naglasio je neumorni trener Milenko Vuleta.

Za Omarščane su protekle sezone nastupila 24 prvotimca. Najviše utakmica odigrali su Dejan Romanić i Dejan Nišević po 25, a slijede ih Ognjen Jaćimović sa 24, ujedno i prvi strijelac ekipe jer je postigao 13 golova, Mirko Hrvaćanin (devet pogodaka) Vladan Anđić, Borislav Grahovac, Darko Zdjelar i kapiten Anando Krecelj sa po 23 meča, Nemanja Nišević 22, Bojan Romanić 21, Darko Romanić 19, golman Nikola Begović sa 16 utakmica itd.

– Dobrom organizacijom, zahvaljujući velikom angažovanju agilne Uprave, ali i pomoći naših vjernih navijača i finansijskim prilozima donatora kluba, određujemo prioritete i u svim segmentima rada podižemo nivo. Svjesni da će liga biti jača, želimo da se pojačamo, ali prvenstveno vratimo svoje nekadašnje fudbalere: Marka Kolundžiju, Vedrana Panića, Nemanju Maleševića i golmana Mladena Jokića – kaže član Upravnog odbora FK Omarska Milenko Anđić.

N.Đerić
A.Drakulić