predapd-kurs frontend development (1)U okviru redovnih aktivnosti Kreativnog centra Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD” realizuje se kurs „FRONTEND DEVELOPMENT: HTML5, CSS3, JAVA SCRIPT, BOOTSTRAP3 FRAMEWORK“.

Korz kurs polaznici se osposobljavaju za samostalno kreiranje semantički ispravnih HTML5 i CSS3 web stranica. Obuka se realizuje i kroz upotrebu Bootstrap koji je open-source framework razvijen sa ciljem da omogući i olakša razvoj web formi (interface-a, tj. layout-a) kao i razvoj naprednih web komponenti. Polaznici će naučiti kako da koristi Bootstrap kao kolekciju razvijenih CSS i JavaScript alata i biblioteka.

Kurs traje 45 školskih časova i pohađa ga 14 polaznika koji su odabrani na osnovu rezultata ulaznog testa.

Program obuke se realizuje u saradnji sa projektom USAID Partnerstvo za inovacije – PI koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a implementira ga Education Development Center, Inc. Projekat Partnerstvo za inovacije je usmjeren na rješavanje izazova s kojima se suočavaju mladi u BiH s IKT vještinama i izazovi s kojima se suočavaju mala i srednja preduzeća (MSP) iz IKT sektora, kao i mala i srednja preduzeća iz drugih sektora koji se snažno oslanjanjaju na informaciono-komunikacijske tehnologije.

PREDA-PD

predapd-kurs frontend development (2) predapd-kurs frontend development (3)