cjbpd-krivicna djelaLice čiji su inicijali M.R. /56/ iz Prijedora osumnjičeno je da je oštetilo društvo ograničene odgovornosti za 2.244.190 KM, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Osumnjičeni je 2008. godine, obavljajući funkciju direktora jednog privatnog preduzeća iz Prijedora, zaključio ugovor o kupoprodaji sa društvom ograničene odgovornosti iz Sarajeva kojim prodaje nekretninu u vlasništvu privatnog preduzeća.

Ovo lice je kao direktor drugog privatnog preduzeća u Prijedoru od navedenog društva uzeo istu nekretninu pod lizing.

Iskoristio je činjenicu da novi vlasnik nije izvršio knjiženje vlasništva nekretnine u zemljišnom knjižnom uredu, te je predmetnu nekretninu 2008. i 2010. godine založio banci kao obezbjeđenje vraćanja kredita.

Potom je 2012. godine istu nekretninu prodao trećem pravnom licu koje je zatim tu istu nekretninu još tri puta založilo u banku kao obezbjeđenje vraćanja kredita.

CJB Prijedor podnio je juče Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv M.R. zbog počinjenih krivičnih djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i poslovna prevara.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić rekao je ranije da je na području koje pokriva ovaj centar materijalna šteta privrednog kriminala iznosila 150.000 KM u 2013. godini, 450.000 KM u 2014. godini, a četiri miliona maraka lani.

“Ne znači to da je privredni kriminal u porastu, nego to znači da se više njime bavimo”, istakao je Ivanić.

SRNA