djeciji vrtic radost (2)Dječiji vrtić “Radost” Prijedor pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za liječenje djeteta koje pohađa ovu ustanovu, a koje je oboljelo od leukemije, rekla je direktor ove predškolske ustanove Dušanka Božić.

“Od danas su u svim vaspitnim grupama i u svim vrtićima na području Prijedora postavljene kutije i obavještenja o ovoj akciji gdje pozivamo roditelje da, na dobrovoljnoj osnovi, učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji u skladu sa vlastitim mogućnostima”, rekla je Božićeva Srni.

Ona je najavila da će kutije za prikupljanje novca za dijete koje je trenutno na liječenju u Beogradu biti postavljene u garderobama svih vaspitnih grupa do ponedjeljka, 4. aprila, popodne.

“I mi radnici kolektiva i naši roditelji stavljaćemo koliko ko može, a pozivamo i sve roditelje, čija djeca iz raznih razloga trenutno ne pohađaju vrtić, da takođe učestvuju u ovoj akciji i dođu dati svoj prilog”, poručila je Božićeva.

Humanitarnu akciju inicirali su vaspitači oboljelog djeteta, a podržali stručno vijeće i savjet roditelja Dječijeg vrtića “Radost”.

SRNA