obiljezavanje bitke na kozari-najavaSedamdeset i druga godišnjica bitke na Kozari i ove godine biće obilježena 4. jula na Mrakovici, najavio je danas u Prijedoru predsjednik pododbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Vlade Republike Srpske Velimir Dunjić.

“Potvrđen je dolazak predstavnika SUBNOR-a iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije, a na ovaj skup smo pozvali i sve ambasadore akreditovane u BiH”, rekao je Dunjić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je na današnjoj sjednici pododbora usvojen program obilježavanja kozarske epopeje koje će početi u 9.30 časova prijemom zvanica u vili Mrakovica, a u 10.00 časova uslijediće parastos kod spomen krsta.

“Polaganje vijenaca na centralno spomen obilježje predviđeno je za 10.45 časova, a obraćanje zvaničnika za 11.15 časova, nakon čega će uslijediti prigodan umjetnički program”, kazao je Dunjić.

On je dodao i da je uz poziv svim gradonačelnicima i načelnicima opština u Republici Srpskoj upućena i inicijativa da se za sve zainteresovane građane obezbijedi besplatan autobuski prevoz do Kozare.

Predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske Blagoje Gajić pozvao je sve koji cijene antifašističku borbu da toga dana dođu na Mrakovicu na tradicionalni narodni zbor, podsjećajući da se taj istorijski događaj obilježava od 1945. godine kao velika tekovina NOB-a.

SRNA