svecana godisnja skupstina odreda izvidjaca (1)Na svečanoj godišnjoj skupštini Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović” održanoj u sali Bioskopa „Kozara“ dodijeljena su priznanja članovima Odreda koji su se istakli u protekloj godini te zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su pomogle rad prijedorskih izviđača.

Prije svečane, održana je radna skupština u prisustvu 20 delegata na kojoj je usvojen izvještaj o radu, finansijski izvještaj, plan za 2016. godinu te izvršene neke promjene u sastavu Upravnog i Nadzornog odbora.

Pregled aktivnosti u 2015. predočen je kroz video-prezentaciju.

-U ovoj godini imamo uobičajene aktivnosti, izlete, akcije, odlazak na takmičenja te dva kampa, jedan koji treba da se desi na Kozari, a jedan na Boračkom jezeru, na kojem treba da učestvuju izviđači sa područja bivše Jugoslavije. Ove godine planiramo odlazak na smotru izviđača, centralnoevropsku smotru koja se održava u Poljskoj – rekao je Ernest Badnjević, starješina Odreda izviđača “Dr Mladen Stojanović”.

Druženja i putovanja sa izviđačima ne manjka, a to je i jedan od razloga zbog kojeg mladi pristupaju ovoj organizaciji.

Još je važniji njihov doprinos zajednici i ono što nauče kroz različite programske aktivnosti.

Odred “Dr Mladen Stojanović” formiran je 1953. godine i ima oko 200 članova.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

svecana godisnja skupstina odreda izvidjaca (2) svecana godisnja skupstina odreda izvidjaca (3) svecana godisnja skupstina odreda izvidjaca (4) svecana godisnja skupstina odreda izvidjaca (5) svecana godisnja skupstina odreda izvidjaca (6) svecana godisnja skupstina odreda izvidjaca (7)