36 nivea bh fashion show“Drevni Egipat” naziv je kolekcije Slađane Zgonjanin, modne dizajnerke iz Prijedora.

Slađana Zgonjanin, mlada i ambiciozna modna dizajnerka, koja je diplomirala na Tehnološkom fakultetu Banja Luka – odsjek tekstilni dizajn, predstaviće se na takmičenju za mlade dizajnere „ Perwoll New Generation 2016″ koje će se održati u sklopu 36. NIVEA BH Fashion Weeka Sarajevo od 02.04.-05.04.2016 godine na dvije različite lokacije Porsche Sarajevo salon Audi i Zemaljski Muzej Sarajevo.

O sebi kaže:
„ Za sebe mogu reći da sam drugačija, da stvari gledam iz nekog neobičnog ugla. To sam pokazala još u osnovnoj školi, kad sam svoje “vrijeme za igru” provodila crtajući“.

A o svojoj kolekciji otkriva…
„Naziv moje kolekcije je “Drevni Egipat”. Bila sam inspirisana odjećom koju su nosili faraoni i njihove žene. Naročito su me inspirisali njihovi pokrivači za glavu, tačnije pruge koje su se nalazile na njima“.

Kolekcija Slađane Zgonjanin će biti predstavljena na natječaju za mlade dizajnere -“Perwoll New Generation 2016”, koji će se održati 04.04.2016 godine na novoj lokaciji Zemaljski Muzej Sarajevo.

Ko joj pruža najveću podršku tokom rada:
„Najveća podrška pri mom radu su moj suprug i moji prijatelji. Oni mi daju snagu i ne daju mi da odustanem od nekih svojih ideja“.

Od domaćih dizajnera ko joj je inspiracija i uzor:
„ Marko Mitanovski je definitivno moj omiljeni dizajner i uzor. On je neko ko se usudio da ljudima pokaže svoje misli bez obzira na posljedice. Marko je drugačiji, pridržava se svojih standarda. Kada je izrada modela u pitanju, njegovi modeli su za mene savršeni od zamisli do realizacije. Zaista mi mnogo znači to što je pokazao da neko sa ovih prostora može postići ogroman uspjeh“.

Ističemo da pobjednik, nositelj treće “Perwoll New Generation 2016” titule dobiva 1.000 eura dok pet prvoplasiranih dizajnera kao nagradu će dobiti priliku da se revijalno predstave s svojom novom kolekcijom na 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2016.

Organizator 36.NIVEA BH Fashion Week je Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, u izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt, s ciljem očuvanja i razvijanja struke modnog i tekstilnog dizajna u BiH.

Pored revije mladih neafirmisanih modnih dizajnera “Perwoll New Generation 2016”, na 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, ljubitelji mode imati će priliku da vide etablirane BH modne dizajnere, inozemne modne dizajnere iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Turske, revije najpoznatijih svjetskih brendova XYZ Premium Fashion Storea, zatim performance i modnu reviju obuće vrhunske kvalitete Deichmann i dr…Podsjećamo da je Abc Models Mgmt, u toku 2015. godine dobitnik međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u Bosni i Hercegovini i Istočnoj Evropi.