cjbpd-teska kradja-uhvaceni pocinioci (1)Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su 21.03.2016. godine, lišili slobode lica inicijala R.B. (1997) i G.M.(1986) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su na području grada Prijedora izvršila više krivičnih djela protiv imovine.

Kriminalističkom obradom nad osumnjičenim policijski službenici su utvrdili da su R.B. i G.M. 19.03.2016. godine počinili krivično djelo „Teška krađa“ u trgovinskoj radnji privatnog vlasništva.

Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni su otuđili kasu u kojoj se nalazilo oko 3.000 KM.

Daljim radom, utvrđeno je da je lice R.M. izvršilo još dva krivična djela „Razbojništvo u pokušaju“, i to 17.03.2016. godine nad radnicama privatnih trgovinskih radnji u Prijedoru.

cjbpd-teska kradja-uhvaceni pocinioci (2)U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostaljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Napominjemo, na podučju CJB Prijedor u proteklom periodu tekuće godine evidentirana su i rasvijetljena četiri krivična djela „Razbojništvo“, a tokom mjeseca februara rasvijetljeno je i krivično djelo „Razbojništvo“ koje je evidentirano tokom 2015. godine.

CJB Prijedor