cjb prijedor 1Radojica Topić (56), iz sela Busnovi, kod Prijedora, poginuo je prekjuče popodne od strujnog udara u podrumu svoje kuće, potvrdili su policijski izvori.

Tragedija se dogodila oko 18 časova, nakon čega su uviđaj obavili pripadnici CJB Prijedor, te istražuju tačne okolnosti ove nesreće, koja je potresla cijelo selo.

Dok policija sprovodi istragu, mještani Busnova kažu da su shrvani bolom zbog pogibije njihovog komšije, kojeg će svi pamtiti po tome što je oduvijek svakome priskakao u pomoć.

“Takav čovjek se rijetko rađa! Ne postoje riječi kojima bih mogla da vam opišem tugu koju će svi osjećati zbog njegove smrti. Nema toga kome on nije pomogao. Iza njega su ostali dva sina i supruga. Sve su to divni ljudi”, priča nam jedna mještanka Busnova, te dodaje da će Topić najvjerovatnije biti sahranjen danas.

I ostali mještani dijele njeno mišljenje, te složno podvlače kako će dugo pamtiti ovog komšiju, koji je, kako tvrde, bio zaposlen kao kućni majstor u školi.

“Međutim, on je često radio sa strujom, bio je baš iskusan u tim poslovima i zbog toga je šok koji smo svi doživjeli i veći. Šta se tačno dogodilo, ne znam, ali sam čula da je poginuo kada je vario neku kosu ili kosačicu, nisam sigurna. Izgleda da je produžni kabl aparata za varenje bio oštećen i da ga je struja usmrtila”, navodi jedna mještanka.

Nezavisne novine