trinaesta-prelazPreduzeće “Prijedorputevi” danas je, uvođenjem izvođača radova, počelo pripremne radove na rješavanju problema pružnog prelaza u Prijedoru.

Preduzeće “Prijedorputevi” izvodiće sljedeće radove na magistralnom putu M4 – formiranje trake za lijeva skretanja iz pravca Banjaluke sa dovoljnom dužinom akumulacije vozila, dograđivanje trake za desna skretanja iz pravca Novog Grada prema pružnom prelazu i dograđivanje trake za ubrzanje iz pravca pružnog prelaza prema Banjaluci.

Rok za izvođenje radova, čija je predračunska vrijednost 290.328 KM, je 45 dana, saopšteno je iz preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

Sporazumom između preduzeća “Putevi Republike Srpske”, “Željeznice Republike Srpske” i grada Prijedora predviđeno je da grad Prijedor radi na uređenju lokalnih puteva u skladu sa projektnom dokumentacijom, a obaveza “Željeznica” je uređenje svjetlosno-signalne signalizacije i uređenje rampi sa polubranicima.

Za radove koji su, prema sporazumu, obaveza “Puteva Republike Srpske” urađena je projektna dokumentacija i za sve radove postoji odobrenje za građanje.

SRNA

saobracajka-decembar-pruzni prelaz trinaesta (5) saobracajka-13ta (1)