daliborka torbicaDan nakon što su u zabačenom šumarku u Donjim Garevcima kod Prijedora u potpuno izgorjelom automobilu pronađena ugljenisana tijela supružnika Saše (40) i Daliborke (33) Torbice, počinju se slagati kockice jezive tragedije u kojoj je Saša ubio svoju suprugu s kojom je bio u fazi razvoda.

Uporne molbe

Roditelji i bliska rodbina ubijene Daliborke jučer u kući žalosti, koja se nalazi u naselju Tukovi kod Prijedora, nisu bili spremni razgovarati o ovoj tragediji. Ipak, od komšija smo saznali da je Saša u petak došao kod Daliborke na posao, u frizerski salon u naselju Vrbice, gdje radila posljednjih mjeseci.

– Bilo je pola sata prije zatvaranja kada je upao u salon. Bio je, prema priči vlasnice salona, vidno nervozan. Za kratko vrijeme ispušio je nekoliko cigareta. Tražio je od Daliborke da ga odveze do grada, na šta mu je odgovorila da ona nije taksi. On je nastavio s molbama i na kraju su, na njenu nesreću, zajedno ušli u automobil – kazala je jedna od komšinica, koja nije željela da joj se ime spominje u javnosti.

porodicna kuca torbicaOvih dana Torbicama je, kako saznajemo, stigao i sudski poziv za razvod. Nije isključeno da je sve to i dodatno izrevoltiralo Sašu, koji je, prema mnogim pretpostavkama, najvjerovatnije i do detalja isplanirao jezivi zločin.

Signal Daliborkinog mobilnog telefona posljednji put je registriran u petak u 16.50 sati. Moguće je da ga je Saša ugasio nakon što ju je ubio. Također, ubica je tajnu kako je zapalio automobil odnio sa sobom, ali oni koji se razumiju u namjerne paljevine pretpostavljaju da je to učinio benzinom.

Saša je, prema priči mnogih koji su poznavali ovaj bračni par, bio bolesno zaljubljen u svoju suprugu. I to, prema priči jednog od mještana Tukova, nije krio. Problemi su nastali kada ga je napustila.

Upućivao prijetnje

– Čak je i svojoj djeci govorio da će mama i tata na nebo i da će njih odgajati baka i djed. Nerijetko je znao reći da mu djeca i nisu važna, već samo Daliborka – kazao je ovaj mještanin.

Mnogi su znali i da je Daliborki često prijetio da će je ubiti. Potvrdila nam je to i bliska prijateljica nesretne žene, kojoj se ova požalila na prijetnje.

tragedija-torbica– Stalno joj je prijetio i da će je ubiti. Dolazio kod njenih u Tukove i tražio da mu se vrati. Maltretirao je i njene roditelje. Srele smo se u petak, taj dan kada će se zlo desiti, i rekla mi je da mu se neće vratiti pa i po cijenu da je ubije – rekla je prijateljica ubijene Daliborke, koja je Sašu, barem je tako pričala daljim rođacima, napustila zato što je bio nemaran prema djeci, što nije vodio brigu ni o njoj. –

Kuća Torbica u naselju Orlovača kod Prijedora jučer je bila zaključana. Na njoj čak nije bilo ni osmrtnice. Sašin otac umro je prije dvije godine, a majka prije deset. U kući je nakon odlaska Daliborke i djece živio sam.

U komšiluku tvrde da je on bivši deminer, koji je bio tih i miran čovjek.

Uglavnom i u Orlovači su često čuli Sašu kako govori da ne može bez Daliborke. Hitac u sljepoočnicu supruge ispalio je iz očevog pištolja. Taj isti pištolj svojevremeno je u kući, nakon što je u novembru prošle godine dva puta prijavljen za nasilje i prema izvorima bliskim istrazi predat u nadležnost Tužilaštva na daljnje postupanje, tražila i policija.

U kući je jednom prilikom pretresa pronađena puška, zbog čega je protiv saše proslijeđen i izvještaj za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

ubistvo-samoubistvo (2)Ostalo troje djece

Iza bračnog para Torbica ostalo je troje djece, dva sina i šestogodišnja kćerka. Saša Torbica ima sestru koja živi u Subotici, a iza Daliborke su uz troje djece ostali roditelji, sestre koje žive u Njemačkoj i brojna rodbina. Daliborka Torbica bit će sahranjena danas u 13 sati na gradskom groblju Pašinac, dok datum sahrane njenog ubice i supruga Saše Torbice nije poznat.

Dnevni avaz

Povezane vijesti:

DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA U PRIJEDORU: MAJKA PO LANČIĆU I ZUBNOJ PROTEZI PREPOZNALA ZAPALJENU KĆERKU
http://www.prijedordanas.com/?p=45056

RAZVOD I NARUŠENI ODNOSI SUPRUŽNIKA MOGUĆI RAZLOZI STRAŠNOG ZLOČINA – FOTO – VIDEO
http://www.prijedordanas.com/?p=44928

SAŠA TORBICA UBIO BIVŠU ŽENU PA PRESUDIO SEBI – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=44880

UBISTVO I SAMOUBISTVO U PRIJEDORU – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=44873