srna-sastanak-pavic-zinic-kramaricGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da postoji potreba bliže saradnje prijedorske regije i Sisačko-moslavačke županije u oblastima kulture, turizma, sporta i privrede.

“Mi smo regije koje rijeka Una spaja, a ne razdvaja, i logično je da sarađujemo. Naročito sada, kad je Hrvatska članica EU, imamo potrebu da sarađujemo, da razmjenjujemo iskustva, ali i da koristimo fondove EU za prekograničnu saradnju”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa čelnicima Sisačko-moslavačke županije i hrvatskog Konzulata u Banjaluci.

On je ocijenio da današnji sastanak otvara vrata drugim subjektima dvije regije i da je osnovna tema kako iskoristiti IPA sredstva za prekograničnu saradnju za koja je konkurs u toku.

“Dogovorili smo se da se naše dvije razvojne agencije nađu uskoro u Sisku i da konkretizuju projekte koje ćemo kandidovati ka IPA fondovima”, kaže Pavić.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić rekao je da je javni poziv za program Interek otvoren do 15. juna i da se mora brzo reagovati da bi bili dogovoreni zajednički projekti.

“Moguća je saradnja u saobraćajnoj povezanosti, privredi, zdravstvu, turizmu”, naveo je Žinić.

Konzul Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić izrazio je zadovoljstvo u ime Ministarstva inostranih poslova Hrvatske što, kako je rekao, na lokalnom nivou djeluju ljudi koji su itekako odgovorni, prije svega prema svojim građanima.

SRNA