prijedor-celik-izvjestaj (1)Zasluženo su rukometaši Prijedora u 24.kolu prvenstva Premijer lige BiH na svom terenu savladali zeničkog Čelika sa 37:25(19:13) i zadržali šesto mjesto na tabeli sa 38 osvojenih bodova.

Samo u uvodnim minutima meča, vjerovatno zbog važnosti meča za oba rivala, uz mnogo grešaka, gosti su imali startno vođstvo.

Izabranici trenera Saše Babića poveli su u 7.minuti sa 2:1, a već nakon 60 sekundi na semaforu je stajao rezultat 4:2.

Uz odličnu odbranu i golmana Bojana Babića, najboljeg aktera ovog duela, povećavali su prednost koja je u 29.minuti iznosila sedam golova razlike (19:12), a do odmora protivnik, u čijim redovima se istakao najefikasniji na terenu Davor Kadić, postigao je još jedan pogodak.

prijedor-celik-izvjestaj (2)Već početkom drugog poluvremena poslije serije Prijedorčana od 7:1 za osam minuta bilo je jasno da bodovi ostaju u gradu na Sani.

Raspoloženi u napadu bekovi Srđan Savić, Dejan Unčanin i Goran Daničić, uz pivota Mladena Blagojevića, koji je još jednom odigrao kapitenski „rešetali“ su mrežu Zeničana, a najveća prednost iznosila je u 54.minuti +16 (34:18), pa je to bila krilika da i mlađi dobiju koji minut.

Aplauze je izmamio golom sa desnog krila, uz „fintu“, Aleksandar Vejnović.

-Čelik je došao sa namjerom da ostvari pobjedu. Ima iskusnu ekipu, iskusna tri golmana, ali i sa malim fondom igrača, uvažavajući protivnika, presudila je naša želja da osvojimo tri boda kojima smo „ovjerili“ opstanak u bh.eliti. Čestitam momcima na prikazanoj partiji, a a zahvalio bih se i pubilici, iako je nije bilo u velikom broju – rekao je Babić.

prijedor-celik-izvjestaj (3)Strateg Prijedorčana podsjetio je da, kada je sjeo na klupu ekipa iz grada na Sani je imala samo osam bodova, a napravili su sada dobru uvertiru i pred učešće na turniru „Svesrpski kup“ u Novom Sadu.

U polufinalu u subotu od 18 časova odmjeriće snage sa Vojvodinom, koja brani trofej, dok će se u 20 časova sastati subotički Spartak i banjalučki Borac.

U nedjelju su na programu utakmica za treće mjesto i finale.

-Mirno sada možemo u Novi Sad, jer smo cilj ostvarili. Znali smo da neće biti nimalo lako, u Zenici smo izgubili sa 11 golova razlike, ali smo se Čeliku revanširali punom mjerom. „Ključ“ je bio u našoj čvrstoj odbrani, bilo je bitno odigrati je maksimalno odgovorno i zaustaviti njihovog pivota. Odličan je bio golman Babić, a tada je bilo mnogo lakše u napadu – naglasio je lijevi bek Srđan Savić.

prijedor-celik-izvjestaj (4)RK Prijedor: RK Čelik 37:25(19:13)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Žarko Hrstić i Mario Primorac (obojica iz Ljubuškog)
Sedmrci: Prijedor 3(2), Čelik 7(5)
Isključenja nije bilo

PRIJEDOR:
Beširević, Unčanin 8, Miljuš 1, Popović 2, Kecman, Vejnović 1, Stojisavljević 1, Kaurin 2, Daničić 6, Grab, Topić, Cvijić, Blagojević 7, Babić-18 odbrana + 1 sedmerac, Savić 9, Balaban
Trener: Saša Babić

ČELIK:
Polić-1 odbrana, Čabai 3, Dervenčić 1, Kmetaš 1, Hadžić 1, Mujanović 1, Bajramović 2, Bugarčić 1, Sirčo-4 odbrane, Kadić 10, Tufekdžić-5 odbrana + 1 sedmerac, Begagić 2, Sumbuljević, Begović 2, Duvnjak, Matić 1
Trener: Mehmed Begovac

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-celik-izvjestaj (5) prijedor-celik-izvjestaj (6) prijedor-celik-izvjestaj (7) prijedor-celik-izvjestaj (8) prijedor-celik-izvjestaj (9) prijedor-celik-izvjestaj (10)