besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (1)U organizaciji Fondacije „Zajednički put“ iz Prijedora počela je besplatna obuka izrade web stranica za 12 osoba sa invaliditetom sa područja grada Prijedora.

Ovaj projekat, koji će trajati dva mjeseca, finansira USAID, a časove vodi Nemanja Šipka, web dizajner iz Banjaluke.

Polaznici će se tokom treninga osposobiti za izradu sopstvene web stranice i za rad na istoj.

Prvi čas, kojem je prisustvovao i predstavnik USAID-a Dragan Krošnjar, održan je protekle subote u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD, koja je uzela učešće u projektu tako što je obezbjedila besplatnu prostoriju za treninge.

besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (2)-Ovo je idealna prilika za osobe sa invaliditetom da usavrše svoje obrazovanje i da se samozaposle ili obezbijede sebi dodatnu zaradu – rekla je Dejana Vujnović, jedna od učesnica obuke.

Ona je dodala da svi polaznici već imaju iskustva u radu na računaru.

-Izrada web stranica nije mi u potpunosti nepoznata. Međutim, s obzirom da ću dobiti novu priliku da na vlastitoj web prezentaciji prezentujem nakit koji izrađujem, smatram da je ova obuka koju je organizovala Fondacija „Zajednički put“ iz Prijedora odlična stvar – istakla je Vujnovićeva.

Tekst i foto – Ahmet Rešidović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (3) besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (4) besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (5) besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (6) besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (7) besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (8) besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (10) besplatna obuka-osobe sa invaliditetom (9)