rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj (1)Uz povratak publike na prijedorski Gradski stadion, korektnu podršku navijačkih grupa „Alkohol bojs“ i „Hordi zla“ svojim ekipama te odlično suđenje, domaćinu je pripalo prvo poluvrijeme, a gostima drugo, pa je na kraju remi, koji ih udaljava od svojih ciljeva, opstanka, odnosno odbrane šampionske titule u Premijer ligi BiH i najpravedniji, Rudar-Prijedor: Sarajevo 1:1.

Favorizovane Sarajlije, koje i u 12 odigranih mečeva u bh.eliti protiv “rudara sa Sane” nisu osjetile gorčinu poraza, u uvodnim minutima najavili su da žele cijeli plijen, ali iskusni Brazilac Hermenegildo Cezar Augusto nije glavom uspio da savlada dobro postavljenog golmana Dalibora Kozića.

Izabranici trenera Zlatka Jelisavca igrali su taktički dobro, sa dosta borbenosti, zaustavljali su akcije rivala, a brzom transformacijom, tražili priliku u polukontrama i kontrama.

rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj (2)Bojan Burazor je iznosio lopte sa svoje polovine, a po desnoj strani posebno bio raspoložen Demir Jakupović, na čiji idealan centaršut u 14.minuti kasni kapiten Vedran Kantar.

Minut kasnije uzvratio je na suprotnoj strani kapiten tima sa „Koševa“ Haris Duljević ali bez promjene rezultata.

U 17.minuti Jakupović daje povratnu loptu Nemanji Mariću, poslije čijeg pokušaja lopta završava kraj same suprotne stative.

Ponovo je u 19.minuti Jakupović „probio“ odbranu protivnika po desnoj strani, ali loptu koja je u „petercu“ ne stiže do njegovih saigrača.

rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj (3)U 40.minuti Duljević iskosa sa desne strane ubacuje, a lopta u kaznenom prostoru pogađa Marića.

Sudija Elvis Mujić iz Banovića opravdano je pokazao na „bijelu tačku“.

Duljević je gađao donji lijevi ugao Kozića, koji je uhvatio „živu lotu“.

Minut kasnije Denis Kramar je na visoko ubačenu loptu u svom šesnaestercu takođe igrao rukom, ponovo je Mujić neumoljiv.

Burazor je uputio „oštar“ šut po sredini gola, dok je čuvar mreže Sarajlija Bojan Pavlović napravio paradu u desnu stranu pa je domaćin poveo 1:0.

Tek na odmoru shvatio je trener trećeplasiranog sastava Miodrag Ješić, a nije mu to prvi put, da na klupi ima prvog strijelca lige Leona Benka.

U 47.minuti, potvrdio je taj epitet i na ubacivanje Edina Rustemovića iskosa sa desne strane sa oko 30 metara, pravovremeno je uletio i iz gužve pogodio cilj svojim 13.ovosezonskim pogotkom, za izjednačenje na 1:1.

Zamalo i da minut kasnije Benko, kada je prvo „izblokiran“, a potom iz drugog pokušaja ne napravi potpuni preokret, ali je Kozić odlično intervenisao.

I u 53.minuti Jakupović odlično centrira sa desne strane, ali kasni Petar Kunić, a do kraja rezultat se i pored otvorene igre oba rivala nije mijenjao.

Benko je bio najbliži postizanju golova, u 71.minuti glavom, pošto je ostao „nepokriven“ ne uspijeva da pogodi okvir gola, da bi u 83.minuti loptu, koju je Kozić dodirnuo, poslao u njegovu lijevu stativu.

Rudar-Prijedor: Sarajevo 1:1 (1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 600
Sudija: Elvis Mujić (Banovići) 8
Strijelci: Burazor u 41. (iz jedanaesterca) za Rudar-Prijedor, a Benko u 47.minuti za Sarajevo
Žuti kartoni: Marić, Pejić (Rudar-Prijedor), Simeunović, Kramar, Kalasi (Sarajevo)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 7,5, Pekija 7, Burazor 7,5, Antonić 6 (od 69. Rastoka -), Kantar 6 (od 76. Radoja -), Jovičić 7, Jakupović 7,5 (od 84. Kojić -), Pejić 6,5, Marić 7, Kunić 6, Erić 6,5

SARAJEVO:
Pavlović 7, Rustemović 7,5, Kovačević 7, Dubljević 7, Cezar 6 (od 64. Okić -), Kramar 6,5, Barbarić 6, Bekić 6, Kalasi 6, Radovac 6,5 (od 46. Haraba 6,5), Simeunović 6 (od 46. Benko 7)

Igrač utakmice: Dalibor Kozić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj (4) rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj (5) rudar prijedor-sarajevo-izvjestaj (6)