glas-aparati za igre na srecuBanjalučani Mitar Gligić (29) i Ljuban Poletan (60) krajem januara ove godine prevarili su radnicu sportske kladionice “Vilijams” u Prijedoru i oštetili je za 360 maraka, utvrđeno je policijskom istragom.

Policija će nakon dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenih podnijeti izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela prevara.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor, navodeći inicijale, rekli su da su osumnjičeni 29. januara ove godine došli u sportsku kladionicu u Zanatskoj ulici gdje su razvalili prednji dio aparata za igre na sreću i tako pristupili dijelu kroz koji prolaze novčanice u aparat.

– Osumnjičeni M. G. nakon toga u više navrata je u aparat ubacivao novčanice od 20 i 50 KM a koje je potom izvlačio kroz prethodno napravljeni otvor. Tako je aparat zabilježio ulaz novca u iznosu oko 360 maraka a koji nije fizički postojao u aparatu – objasnili su u prijedorskoj policiji. Dodali su da je osumnjičeni M. G. nakon toga odustao do igre te od radnice tražio da mu isplati novac koji je ubacio u aparat. Kako su objasnili u policiji, osumnjičeni Lj. P. za to vrijeme bio je u kladionici i pratio kretanje radnice čime je M. G. omogućio izvršenje krivičnog djela.

Kako saznajemo, oni su na sličan način izvršili više krivičnih djela i u drugim gradovima RS, kao i u Srbiji i Hrvatskoj.

Poletan je u žižu javnost dospio prošle godine u martu kada je policija podnijela izvještaj tužilaštvu protiv njega i Borisa Gatarića zbog sumnje da su opljačkali kuću Duška Gatarića u Donjim Kolima kod Banjaluke odakle su odnijeli oko 60.000 maraka.

Gligić poznatiji kao Legija od ranije je poznat zbog sumnje da je 2013. godine u Šimićima kod Banjaluke pijan pokušao silovati M. V. iz tog mjesta.

Glas Srpske