bojan burazor-sarajevo motivacijaPoslije osvojenog boda u Travniku, sa uvjerenjem da je još uvijek dostižan opstanak u Premijer ligi BiH, fudbaleri Rudar-Prijedora u subotu u 21.kolu od 14:00 časova odmjeriće snage sa favorizovanom, trećeplasiranom ekipom na tabeli, Sarajevom, na prijedorskom Gradskom stadionu.

Sigurno je da su svjesni da neće imati nimalo lak zadatak, posebno što će „bordo“ tim sa „Koševa“ tražiti priliku da se „vadi“ zbog poraza u Kupu BiH u srijedu od tuzlanske Slobode.

Šef stručnog štaba „rudara sa Sane“, Zlatko Jelisavac, neće moći da računa na kapitena Nebojšu Šodića i Zorana Milutinovića, jer izostaju zbog žutih kartona.

-Sigurno je da nam dolazi jedna od najkvalitetnijih ekipa u našoj ligi. Imaju sjajne pojedince, ali nakon dvije utakmice koje smo kod kuće odigrali bez publike, vjerujem da će nam naši navijači biti „12. igrač“. Odužićemo im se borbenošću i zalaganjem. Imamo i motiv više, jer dolazi nam u goste aktuelni šampion. Nadamo se da, ukoliko budemo imali hrabrosti i svi pružimo maksimum, ni pozitivan rezultat neće izostati – rekao je Bojan Burazor, odlični „vezista“ i jedan od najpouzdanijih prvotimaca Prijedorčana.

Zanimljivo je da domaćim „zeleno-crnima“, koje su im zvanično prve klupske boje, a ovog proljeća igraju u rezervnoj „žuto-plavoj“ opremi, tradicija nije saveznik.

U dosadašnjih 11 mečeva u borbama za bodove u bh.eliti, uz svih šest poraza u gostima, kod kuće su remizirali tri puta i doživjeli dva neuspjeha.

Posljednji njihov megdan u Prijedoru, 6. aprila 2014.godine, u okviru 25. kola, završen je bez golova.

Sarajlije je tada poraza spasao golman Matej Delač, a od igrača koji su sada u kombinaciji za startnu postavu Rudar-Prijedora nastupili su golman Dalibor Kozić, Vedran Kantar, Aleksandar Jovičić i Nebojša Pejić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com