NDC Prijedor-plakatS ciljem jačanja mirovnog omladinskog aktivizma, prevencije konflikta i smanjenja vršnjačkog nasilja, učenici i profesori sedam (7) srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta zajednički su planiraliaktivnosti pod nazivom “Nansen dani mirovnog aktivizma” sa definisanom radnom temom “Poštuj moju različitost”.

U okviru date teme, učenici će se predstaviti u pet takmičarskih kategorija: likovni i literarni radovi, IT prezentacije, skeč i promo letak. U revijalnom dijelu predstavljanje se nastavlja i kroz: video zapis, inovacije, fotografije i ples/muziku.

U okviru planiranih aktivnosti biće organizovane i radionice sa učenicima na temu “Uvažavanja različitosti”, odnosno, poštujući potrebu uključivanja, informisanja i edukovanja roditelja, posebno članova Savjeta/Vijeća roditelja, planirane su i radionice za roditelje pod nazivom „Poštuj moju različitost – vršnjačko nasilje“. Ovim aktivnostima želimo ukazati na potrebu pružanja osnovnih informacija o vršnjačkom nasilju, odnosno, kako ga prepoznati, pružiti podršku djeci/učenicima i uputiti na odgovarajuće, raspoložive mehanizme/institucije u društvu.

Srednje škole koje su uključene u pomenute aktivnosti su: Mješovita srednja škola i Srednja poljoprivredna škola “Sanus futurum” iz Sanskog Mosta, Mašinska, Elektro – tehnička, Muzička škola “Savo Balaban”, Gimnazija “Sveti Sava” i Srednjoškolski centar iz Prijedora.

Ulaz na aktivnosti je besplatan.

11.03.2016. POZORIŠTE PRIJEDOR
„Nansen dani mirovnog aktivizma – Poštuj moju različitost”

Program:

11:00
Otvaranje manifestacije

11:15 – 12:00
Predstavljanje učesnika iz sedam srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta kroz takmičarsku kategoriju – skeč – na temu „Poštuj moju različitost”

12:00 – 12:30
Predstavljanje učesnika iz sedam srednjih škola Prijedora i Sanskog Mosta kroz takmičarsku kategoriju – IT prezentacije – na temu „Poštuj moju različitost”

12:45 – 13:30
Interaktivna radionica „Poštuj moju različitost – vršnjačko nasilje“
Učesnici – članovi Savjeta roditelja srednjih škola, Prijedor –
Realizacija – NDC trenerica – psihologinja Maja Bjeljac

12:45 – 13:30
Interaktivna radionica „Poštuj moju različitost – uvažavanje različitosti“ –
Učesnici – učenici srednjih škola, Prijedora i Sanskog Mosta –
Realizacija – NDC trenerica – profesorica Marina Knežević

12:45 – 13:30
Interaktivna radionica „Poštuj moju različitost – saradnja – timski rad“
Učesnici – učenici srednjih škola, Prijedora i Sanskog Mosta –
Realizacija – NDC trenerica – profesorica Danka Knežević

U toku realizacije radionica u terminu 12:45 – 13:30 časova, posjetioci će u Holu Pozorišta moći pogledati postavku likovnih i literarnih radova, fotografija, letaka i inovacije, sve na temu „Poštuj moju različitost”. Možete i glasati za najbolje radove do 13:15.

13:45 – 14:45
Revijalni program – video zapis

Proglašenje pobjednika po kategorijama
1. kategorija – IT prezentacija
2. kategorija – likovni rad
3. kategorija – literarni rad
4. kategorija – Letak
5. kategorija – Skeč

Revijalni program – Ples i muzika
Zatvaranje manifestacije

NDC Prijedor