dodik-javna tribina-cirkin polje prijedor (4)Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je večeras da nepostojanje komunikacije sa predstavnicima Republike Srpske na nivou BiH sužava prostor za rad institucijama Srpske, ali da one uprkos tome izvršavaju svoje funkcije.

Cvijanovićeva je istakla da institucije Republike Srpske nemaju i ne mogu da ostvare adekvatnu komunikaciju sa predstavnicima Srpske koji danas vrše funkcije na nivou BiH.

“To je jedna tragična, tužna činjenica koja je i opasna jer znatno sužava prostor našim institucijama da promovišu ono što treba da promovišu i da rade”, rekla je Cvijanovićeva večeras na javnoj tribini “Riječ predsjednika” u prijedorskoj Mjesnoj zajednici Čirkin Polje.

Ona je ocijenila da je to nova situacija i izazov koji građani moraju razumjeti jer dotiče njihove živote i više nego što to izgleda na prvi pogled.

“I bez njih smo uspijevali da izvršavamo svoje funkcije, ali očito da to nekoga rastužuje”, rekla je Cvijanovićeva.

dodik-javna tribina-cirkin polje prijedor (5)Ona je istakla da Republika Srpska nije doživjela kolaps, da budžet funkcioniše, povećane su plate i penzije, obezbijeđena je njihova redovna isplata uprkos tome što su izostali krediti na koje se računalo i koji su ukalkulisani u budžet.

Cvijanovićeva je rekla da Vlada RS svoje mjere koncipira nekada i dnevno, nekada godišnje ili polugodišnje, jer tako funkcioniše današnji svijet.

“Mi se svakako u to moramo uklapati”, naglasila je Cvijanovićeva.

Osim predsjednika Srpske Milorada Dodika, koji je govorio na javnoj tribini, ovom skupu prisustvovali su i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, odbornici Skupštine grada Prijedor i direktori javnih preduzeća iz SNSD-a, te brojni mještani jedne od najvećih mjesnih zajednica na području Prijedora.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com