mira-jedinstvo-izvjestaj (1)Još jednom su zablistale rukometašice „Mire“ u prvenstvu Premijer lige BiH i poslije ekipe „Ilidže“, koja se do tada nalazila na trećem mjestu, „srušile“ u 14.kolu takođe favorita, na toj poziciji, „Jedinstvo Adler“, savladavši ga potpuno zasluženo sa 21:16(10:5).

Podatak da su Tuzlanke tek u 10. minuti postigle prvi gol, smanjivši vođstvo domaćih na 3:1, koje pri tom nisu iskoristile jedan sedmerac (sjajna Hava Huskić, najistaknutija u redovima gošći je zaustavila šut Duške Tintor), dovoljno govori kako su ušle u susret.

S druge strane Prijedorčanke, kojima je od starta samopouzdanje donijela golman Darjana Vukliš, bile su motivisane da potvrde pred svojim simpatizerima odličnu formu u nastavku takmičenja.

mira-jedinstvo-izvjestaj (2)Kontrolisale su, predvođene iskusnom Nevenom Lukač, igru i rezultat.

Već u 23.minuti bilo je 8:2, a šest golova prednosti „Mira“ je imala i početkom drugog dijela utakmice (13:7, 33.minut), kao i u samom finišu (19:13) u 52.minuti, kada je bilo jasno da sva tri boda ostaju u gradu na Sani.

-Ovom prilikom želim da čestitam svojih igračicama na izuzetno dobroj i organizovanoj odbrani koja nas je dovela do pobjede i osvojena tri boda. U prilog tome najbolje govori činjenica da je ekipa „Jedinstvo Adler“ zatresla našu mrežu samo pet puta u prvom poluvremenu. Tuzlanke su imale odličnu Huskićevu na golu koja nam je ometala realizaciju u napadu, ali još jednom smo odigrali „svi kao jedna“ što prevedeno znači da „jedna igra za sve“ i došli do vrijednog trijumfa – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Mira (Prijedor): Jedinstvo Adler (Tuzla) 21:16(10:5)

Prijedor
Dvorana: “Mladost”
Gledalaca: 120
Sudije: Mario Primorac i Žarko Hrstić (obojica iz Ljubuškog)
Sedmerci: Mira 5(3), Jedinstvo Adler 3(3)
Isključenja: Mira 2 minuta, Jedinstvo Adler –

MIRA:
Rosić, Vukman, Karačić, Kunovac 3, Damjanović 4, Suvajac, Tintor 2, Kararić 2, Ćorić, Dojčinović, D.Mutić 3, Vukliš-16 odbrana, Lukač 6, Sladaković, J.Mutić 1, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

JEDINSTVO ADLER:
Horozović 1, Belušević, J.Osmanović, Sorak 5, E.,Osmanović, Bošković 6, Katić, Zupčević, Zvekić 2, Dervišbegović, Kušmić 2, Huskić-15 odbrana + 2 sedmerca
Trener: Zvjezdan Tomić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-jedinstvo-izvjestaj (3) mira-jedinstvo-izvjestaj (4) mira-jedinstvo-izvjestaj (5) mira-jedinstvo-izvjestaj (6) mira-jedinstvo-izvjestaj (7) mira-jedinstvo-izvjestaj (8)