ak prijedor-kros prvenstvo brcko (1)Članovi Atletskog kluba „Prijedor“ nastupali su proteklog vikenda u Brčkom na prvenstvu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u krosu.

Mladi Prijedorčani su ostvarili odlične rezultate na ovom takmičenju koje je održano po veoma teškoj i blatnjavoj stazi.

Talentovana Anastasija Udovičić je na 1.000 metara za cicibanke postala prvakinja RS i BiH čime je odbranila prošlogodišnju titulu.

Mirko Cvijić je u konkurenciji mlađih juniora na 5.000 m bio drugi u BiH a postao je prvak RS.

Teodora Pjević je kod mlađih juniorki na 3.000 m zauzela treće mjesto u obje konkurencije.

-Najbolja sportistkinja Prijedora za prošlu godinu, članica AK „Prijedor“ Anja Trebovac, zbog gripa je propustila ovo takmičenje pa nije odbranila titulu pobjednice. Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima, pogotovo što je selektor reprezentacije BiH, Cvijića i Pjevićevu uvrstio u najbolju bh. ekipu koja će narednog vikenda u Ćupriji (Srbija) učestvovati na Balkanskom prvenstvu – rekao je trener AK „Prijedor“ Zoran Radinović, koji će takođe biti član stručnog tima najbolje državne reprezentacije u atletici.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – AK „Prijedor“/Ognjen Plavšić

ak prijedor-kros prvenstvo brcko (2) ak prijedor-kros prvenstvo brcko (3) ak prijedor-kros prvenstvo brcko (4) ak prijedor-kros prvenstvo brcko (5)