sladjan janjanin-odlazak-kanada (1)Prijedorčanin Slađan Janjanin, profesionalni bokser kojeg mnogi zovu i “Afrički kralj”, otputovao je za Kanadu na meč karijere.

Ovaj mladić koji će u srijedu napuniti 25 godina, u Montrealu će 12. marta imati najveći ispit svoje dosadašnje karijere.

Srednjeg od trojice braće boksera iz porodice Janjanin, očekuje meč za upražnjenu titulu omladinskog IBF-prvaka u supervelter kategoriji protiv Kanađanina Stivena Batlera (20), koji je do sada imao 15 mečeva i, uz jedan neriješen ishod, u 14 slavio, a 11 borbi dobio nokautom.

-Nakon priprema u Prijedoru i u hotelu „Monument“ na Kozari spremno dočekujem ovaj meč. Radio sam sa trenerom Gordanom Zorićem, a u utorak iz Beograda letim za Pariz a potom i „preko bare“ na američki kontinent, što je i bio moj najveći san. Planetarna titula bila bi istinska „kruna“ mog dosadašnjeg rada i najbolji rođendanski poklon. Svjestan sam da moj protivnik ima kvalitet, i da je uz domaći teren, on veliki favorit. Međutim, siguran sam u svoje mogućnosti, imam veliku želju da se nakon Evrope i Afrike dokažem i u Americi – rekao nam je prije polaska Slađan Janjanin.

sladjan janjanin-odlazak-kanada (2)On je dodao da će pružiti svoj maksimum uz želju da nastavi svoj pobjednički niz jer je u dosadašnjih 15 borbi ostvario maksimalan učinak pobjeda, od kojih je 14 bilo nokautom.

-Još jednom se zahvaljujem svojim prijateljima koji me uvijek podržavaju, a prije svega mislim na firmu “Limikom” i njenog vlasnika Mišu Šormaza. Tu je i podrška gradonačelnika Prijedora Marka Pavića te moje firme “Nešković” koja mi je omogućila odsustvo sa posla. Nadam se da ću im se svima odužiti ako na pravi način predstavim sebe, boksersku porodicu Janjanin, svoj grad Prijedor, Republiku Srpsku i BiH – kaže Janjanin.

Borba će biti održana u Olympia Theatru u najvećem gradu provincije Quebec, a mladi Prijedorčanin će podršku imati i od dvojice boksera, u ovom slučaju njegovih sekundanata, koji zajedno s njim odlaze u Kanadu, brata Dražana te Ivana Šakića.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com