sutjeska-prijedorKošarkaši Prijedora ne znaju za prepreke u prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

U derbiju 15.kola u Foči su savladali ekipu Sutjeske sa 69:64 (16:19, 24:10, 11:9, 13:31).

Bio im je to osmi uzastopni trijumf (ukupno deseti), pa su i dalje ostali na drugom mjestu, sa 24 boda, uz četiri poraza, koliko je do ovog meča imao i njihov trećeplasirani rival.

Prijedorčani su napravili odličnu uvertiru pred dolazak lidera na tabeli Studenta (izgubio je samo dva susreta), a jesenas su izabranici trenera Danila Palalića od banjalučana’ poraženi minimalno, 63:64.

prijedor-teslic-rezultat (1)-Sjajan derbi, pravi „rat“ na terenu sa puno kontakta. Dobro smo otvorili utakmicu, čvrsto, jako. Prva četvrtina je bila odlična. Zatvarali smo dobro u odbrani i imali dobra rješenja u napadu. Sa drugim periodom igre nisam zadovoljan. Domaćin je odigrao čvršće i odlučnije i sa par trojki odlijepio se na +11 na poluvrijemenu. U trećoj četvrtini, u kojoj se vodila „rovovska borba“ za svaku lopti i koš, imali smo na početku čak i -14. Međutim, naš karakter i bolja fizička pripremljenost bili su presudni u samoj završnici ovog susreta.. I kad smo ubjedljivo gubili svo vrijeme smo vjerovali u preokret. Jakom odbranom u posljednjoj četvrtini tjerali smo Fočake na greške i polako skidali njihovu prednost. Kad smo došli na -5, pet minuta do kraja naši rivali su psihički pali. Bili su više nervozni, pritisak od njihovih oko 1.000 navijača, čini mi se, nekako im je „vezao ruke“ dok smo se mi vratili iz „mrtvih“. To nam je dalo dodatni elan da pribrani privedemo utakmicu kraju u našu korist. Osvojili smo ogromna dva boda, koja nam „otvaraju“ mogućnost da na najljepši način okončamo sezonu u kojoj su momci već sada premašili sva očekivanja. Ipak, ništa još nije gotovo, jer ima još dosta iskušenja do kraja – rekao je Palalić.

Sutjeska-Prijedor 64:69 (16:19, 24:10, 11:9, 13:31)

Foča
Sportska dvorana
Gledalaca: 1.000
Sudije. Porobić, Mišević, Mićunović

SUTJESKA
D.Radović 3, I.Radović 10, Bodiroga 11, Ostojić, Kalajdžić 4, Kapuran 4, B.Vuković, Crnogorac 5, S.Radović 11, Milanović, Savić 6, Sladoje 10
Trener-Milenko Ivanović

PRIJEDOR
Romanić, Bogićević 2, Stakić 3, Zlokapa 13, D.Vuković 2, Radivojac. Bilanović, Marčetić 13, Brajić, Jovičić 13, Zvonar 23
Trener-Danilo Palalić

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – KK Sutjeska Foča