skupstina rudar prijedora-goran bojicU srijedu je održan nastavak sjednice Skupštine FK „Rudar-Prijedor“ na kome je izabrano novo rukovodstvo kluba, odnosno predsjednik i potpredsjednici Upravnog odbora.

Prisutni delegati, a bilo ih je 26, jednoglasno su za novog predsjednika UO izabrali Gorana Bojića (RŽR Ljubija) dok su za potpredsjednike izabrani Milenko Đaković (grad Prijedor) i Predrag Šorga(ArcelorMittal Prijedor).

Treba reći da je ovaj nastavak sjednice održane 11. juna bio zatvoren za javnost što pomalo čudi jer su na Dnevnom redu bile samo dvije tačke: izbor predsjednika i dva potpredsjednika te usvajanje revizorskog izvještaja kluba za 2012. godinu.

Osim toga, novi član UO je postao Zoran Radaković koji je zamijenio Slobodana Gajića koji se iz privatnih razloga „povukao“ iz ovog klupskog tijela.

skupstina rudar prijedora-nastavak„Zahvalio bih se članovima Skupštine na ukazanom povjerenju i trudićemo se da ga opravdamo. Naš prvi zadatak je izbor šefa stručnog štaba i ostalih funkcija definisanih statutom kluba. Te stvari moramo riješiti što prije, da definišemo sve te ljude, da počnemo da pravimo ekipu, da krenemo sa planom za pripreme i sve ostalo što slijedi. Konačan cilj je da krenemo u pravcu u kome bi trebali da idemo a to je da pokušamo da vratimo Rudar-Prijedor na mjesto kome pripada, u Premijer ligu“, rekao je Predrag Šorga.

On je najavio da će se novi Upravni odbor kluba sastati ovih dana kako bi nastavio razgovore započete na svojoj konstitutivnoj sjednici proteklog petka.

„Koliko sutra/prekosutra ćemo imati nastavak te sjednice na kome ćemo morati ozbiljno i konkretno reagovati povodom svih prethodno otvorenih pitanja poput trenera, sastava ekipe ili imena sportskog direktora“, dodao je Šorga.

Novi predsjednik UO „Rudar-Prijedora“ Goran Bojić, poznati prijedorski privrednik i direktor preduzeća „Inving invest inžinjering“, zbog poslovnih obaveza nije bio prisutan prilikom nastavka sjednice Skupštine kluba.