glas-pljackasSemir Karađuz (27) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je počinio 14 krađa na području Banjaluke i Prijedora, potvrđeno je u policiji.

Karađuz je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, među kojima su najčešće krađe i razbojništva.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je, navodeći inicijale, da je policija radom na terenu došla do informacija da je Karađuz na području Banjaluke počinio devet teških krađa.

– On je osumnjičen da je u periodu od aprila do juna ove godine koristeći alat obijao ulazna vrata na stanovima, a potom iz njih krao novac i zlatni nakit koji je prodavao – rekla je Markanovićeva.

Ona je pojasnila da je on u stanove provaljivao dok su vlasnici bili odsutni i to najčešće oko podneva.

Portparol CJB Prijedor Marija Matić izjavila je, takođe navodeći inicijale, da su policajci iz ovog centra došli do informacija da je Karađuz odgovoran za pet teških krađa.

– Meta napada bili su stanovi na području Prijedora, a kriminalističkom obradom prikupljeni su dokazi koji potvrđuju da je počinio krivična djela za koja ga sumnjiče. Prilikom provala u stanove najčešće je krao zlatni i srebrni nakit, alkoholna pića i mobilne telefone – istakla je Matićeva.

Glas Srpske