fsaEkipa Fudbalskog kluba FSA iz Prijedora novi je šampion Četvrte lige FSP Prijedor, pošto je u 26 utakmica ostvarila 18 pobjeda, tri puta remizirala, i uz pet poraza, ostvarila gol-razliku 65:37.

Rezultati posljednjeg 26.kola:
Podgrmeč (Oštra Luka)-FSA 5:4,
OFK Berek 1975 (Prijedor)-Plamen (Donje Vodičevo) 2:3,
Partizan (Kostajnica)-Bratstvo (Kozarac) 5:3,
OFK Željezničar (Ravnice)-Gomjenica (Prijedor) 1:2,
Knežopoljac (Knežica)-Slaven (Dobrljin) 5:3,
Svodna-Rudar (Blagaj) 3:0,
Brzi (Busnovi)-Sloga (Rakelići) 2:4.

Iz ovog ranga takmičenja sigurno ispadaju Podgrmeč, Partizan i Rudar, dok sudbina Svodne zavisi od toga hoće li Progres iz Kneževa izboriti plasman u Drugu ligu Republike Srpske-grupa Zapad.

U slučaju da Progres prođe, u regionalnoj konkurenciji Srpske, iz koje ispada prijedorski Radnik Urije, ostala bi Kozara iz Donjih Orlovaca, a novi član područnog stepena nadmetanja na nivou prijedorskog saveza je OFK Kozaruša iz Mrakovice.

KONAČAN PLASMAN: FSA 57, Gomjenica 49, OFK Željetničar 42, Bratstvo, Plamen i Brzi po 39, Sloga 38, Slaven, OFK Berek 1975, Knežopoljac i Svodna (-2) po 37, Rudar 25, Partizan (-2) 21 i Podgrmeč sa 15 bodova.

Ostaje da se vidi hoće li ovo biti i zvanična završna tabela, koju će „ovjeriti“ komesar za takmičenje Goran Mikanović, jer postoji mogućnost oduzimanja bodova pojedinim klubovima, a Svodna je najavila žalbu na regularnosti u finišu prvenstva.

N. Đerić