ug don-okrugli sto-zastita potrosaca (1)Protekle sedmice u hotelu “Prijedor” Udruženje građana DON je organizovalo okrugli sto sa trgovcima i pružaocima usluga na temu “Trgovci i potrošači u okviru Zakona”.

Pored trgovaca i pružaoca usluga u radu okruglog stola su učestvovali i predstavnici Privredne komore, Zanatsko – preduzetničkog udruženja i drugi.

Nakon što su kroz prezentaciju saznali koja su njihova prava i obaveze, trgovci si iznijeli i probleme sa kojima se oni svakodnevno susreću u svom radu.

Najviše su se žalili na duple cijene režijskih usluga pravnih lica u odnosu na privatna lica, needukovanu radnu snagu koja završi srednju trgovačku školu, ograničene marže, zatim na zakonske propise po kojima samo jedan može biti uvoznik određenog proizvoda što u Federaciji BiH nije slučaj pa iz tog razloga nisu konkurentni na BiH tržištu i sl.

ug don-okrugli sto-zastita potrosaca (2)Neki od zaključaka sa okruglog stola su: Da je potrebno u Srednje trgovačke škole uvesti predavanja na temu zaštite potrošača, jasno definisati rok za servis proizvoda, raditi što više na edukaciji i trgovaca i potrošača.

-Iako smo uručili preko 70 pozivnica mali broj odgovornih trgovaca se odazvao našem pozivu da prisustvuje na okruglom stolu, koji je organizovan u svrhu edukovanja trgovca kako da privuče i zadrži kupca a sve u svrhu zaštite potrošača-navode u DON-u.

UG „DON“ Prijedor