prijedor-sloboda-izvjestaj (1)Dugo su rukometaši Prijedora u utakmici 20.kola Premijer lige BiH imali žestok otpor ekipe Sloboda Solane, ali su na kraju slavili zasluženu pobjedu rezultatom 30:24.

Pokušavali su u prvom poluvremenu izabranici trenera Saše Babića da nametnu svoj ritam igre, ali nisu uspijevali da se „odlijepe“.

Kada su sa dva uzastopna gola najefikasnijeg i najboljeg igrača utakmice, desnog krila Sandra Popovića u 27.minuti poveli sa 11:9 učinilo se da će na odmoru imati prednost, međutim, ovaj dio okončan je neriješeno 12:12.

Ipak, u nastavku domaći zahvaljujući i golmanima Gojku Topiću i Bojanu Babiću polako, uz iskustvo Dejana Unčanina, koji se, poslije pauze zbog „viroze“ vrato na teren, potvrđuju da je kvalitet na njihovoj strani i dolaze u 58.minuti do najvećeg viška od devet golova (30:21).

prijedor-sloboda-izvjestaj (2)Vrijedi napomenuti da su u ovom susretu maksimalno iskoristile priliku nade kluba sa imenom grada na Sani: Andrej Miljuš, Aleksandar Vejnović i Milan Balaban.

-Teško je igrati protiv posljednjeplasiranog rivala na tabeli, koji je ispao. Borba za opstanak biće do kraja neizvjesna. Najvažnije je da smo uspjeli da osvojimo sva tri boda, nije bitno sa kolikom razlikom, već da dobijamo mlade igrače. Zaista težimo da maksimalno iskoristimo prijedorsku školu rukometa, ponovo smo u poluvremenu imali promociju najmlađih, čije vrijeme dolazi, ali zato je potrebno da i u prvom timu okosnicu čine domaći igrači, kao putokaz najmlađima – naglasio je Babić.

Prijedor: Sloboda Solana 30:24(12:12)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Edin Kulović i Vedad Škaljić (Sarajevo)
Sedmerci: Prijedor 4(3), Sloboda Solana 3(3)
Isključenja: Prijedor 4 minuta, Sloboda Solana 6 minuta

PRIJEDOR:
Beširević, Šerbula, Unčanin 6, A.Miljuš 3, Popović 7, Vejnović 3, Stoisavljević, Daničić 4, Grab, Topić, Kragulj, M.Miljuš, Babić, Savić 4, Bčlagojević 2, Balaban 1
Trener: Saša Babić

SLOBODA SOLANA:
Bojić, Ventić, Husejnović 4, Hamzabegović 6, Cerić 1, Sejdinović 4, Đulić, Jahić 3, Abdi, Čajić, Kavazović 3, Čamdžić 1, Hrustić 2
Trener: Mirza Bulić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-sloboda-izvjestaj (3) prijedor-sloboda-izvjestaj (4) prijedor-sloboda-izvjestaj (5) prijedor-sloboda-izvjestaj (6) prijedor-sloboda-izvjestaj (7) prijedor-sloboda-izvjestaj (8) prijedor-sloboda-izvjestaj (9) prijedor-sloboda-izvjestaj (10) prijedor-sloboda-izvjestaj (11)