srna-sastanak-pavic-ivanic (1)Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas da je počasnom predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću ukazao da je mehanizam koordinacije koji je usvojio Savjet ministara BiH nije u saglasnosti sa onim koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

“Zajednički smo se založili da se ti nesporazumi što prije otklone kako bi i Republika Srpska i cijela BiH mogla ići u realizaciju agende koju su sve političke stranke u Srpskoj i BiH usvojile”, rekao je Pavić nakon sastanka sa Ivanićem.

Pavić je istakao da je odnos DNS-a i PDP-a u granicama korektnog i da je na nivou lokalne zajednice odnos izuzetno korektan i saradnja dobra.

On je rekao da su razmijenili mišljenja oko izbora i priprema za njihovo održavanje.

Pavić je dodao da postoji saglasnost u mišljenju da tenzije treba spuštati i da retorika mora biti takva da se građanima upućuju poruke perspektive i budućnosti, a ne besperpektivnosti i zavade.

“Konstatovali smo visok stepen razumijevanja bez obzira na to što nismo u istoj koaliciji i što imamo različita mišljenja, ali se mora imati razumijevanja i za različito mišljenje”, rekao je Pavić.

Ivanić je rekao da je način komunikacije između PDP-a i DNS-a na lokalnom nivou, ali i na nivou Republike Srpske primjer kako se može normalno komunicirati.

“Mislim da je način komunikacije između ove dvije partije primjer kako možete komunicirati normalno iako ste u različitim opcijama i kako se ne morate vrijeđati da biste iznijeli možda različite političke stavove”, rekao je Ivanić.

On je dodao da bi volio da je takva praksa i drugdje prisutna.

“Činjenica da imate različit politički pogled ne mora značiti da se treba tući na život i smrt i zato bi mnogi trebalo da iz oblika komunikacije koju mi imamo izvuku i neku lekciju”, rekao je Ivanić.

SRNA