avaz-pljacka-trgovina rdProdavnica RD, čiji je vlasnik Ljubomir Panić a koja se nalazi na Dubičkoj cesti u neposrednoj blizini Aerodromskog naselja u Prijedoru, opljačkana je u petak oko 15:10 sati.

Kako saznajemo, u trgovinu se ušetao mlađi, mršaviji muškarac, koji je na sebi imao tamnoplavu duksericu s kapuljačom na glavi i nedugo nakon toga u prodavačicu K.T. uperio je pištolj i tražio pare.

Slagala robu

-Slagala sam neku robu kad je ušao u trgovinu u kojoj u tom trenutku nije bilo mušterija. Prošao je pored kase i kad sam ga ugledala pomjerila sam se i rekla mu „Izvolite“. Nešto je samo promrljao, a onda je izvadio pištolj i rekao mi „Daj pare“- priča trgovkinja K.T.

Ona je daola da su joj se u tom trenutku noge odsjekle, jer je na manje od pola metra od sebe gledala u cijev pištolja, ali i lice mladića, koji je bio maskiran samo kapuljačom.

Dala mu je oko 800 maraka koje je imala u kasi.

-Tražio je čak da mu pare stavim u kesu i da je dobro zavežem. Potom mi je rekao da sjednem na stolicu koja se nalazi odmah kod kase, okrenem leđa i ne ustajem pet minuta- kaže trgovkinja.

Ona je odmah pozvala policiju nakon što je razbojnik otišao.

Ljubomir Panić, vlasnik tri marketa RD, kaže da je u tri posljednja mjeseca ovo drugo razbojništvo počinjeno u njegovim trgovinama. Prvo je bilo polovinom decembra prošle godine u večernjim satima. Tada je razbojnik imao fantomku na glavi.

Bacio žvaku

-Kamera videonadzora na ulazu u market snimila je lice pljačkaša, a snimak je izuzela policija. Prije ulaska bacio je žvaku, tačno pred vratima. Ponašao se normalno, nije bježao, kao što drugi bježe nakon razbojništva, bio je potpuno miran, kao da se ama baš ništa ne dešava – kaže Panić, koji očekuje, s obzirom da se na snimkama dobro vidi lice razbojnika, on bude brzo i pronađen.

U CJB Prijedor potvrđeno nam je da se u petak oko 15.10 sati uz prijetnju oružjem dogodilo razbojništvo nad radnicom marketa RD i da je tom prilikom odneseno oko 800 maraka.

Dnevni avaz