rudar prijedor-drina-izvjestaj (1)U „srpskom derbiju“ na startu nastavka prvenstva Premijer lige BiH Zvorničani su zasluženo osvojili sva tri boda.

Poslije tri „vezana“ poraza u finišu jesenje etape, radost je stigla u Prijedoru sa novim šefom stručnog štaba Cvijetinom Blagojevićem, legendarnim prvotimcem beogradske Crvene zvezde, Rudar-Prijedor: Drina 0:1 (0:0).

Od samog početka gosti su stajali bolje na terenu, a umalo da bolju igru nisu krunisali u 21.minuti.

Poslije akcije po desnoj strani, Aleksandar Ilić je u kaznenom prostoru „rudara sa Sane“, koje je „okovao“ grč i bili su pod velikim imperativom pobjede, mudro „preskočio“ loptu, a raspoloženi Mićo Kuzmanović sa desetak metara tukao u donji desni ugao golmana Dalibora Kozića, koji je bio na mjestu.

U 27.minuti nova šansa za ekipu iz Podrinja.

Vlado Ivanović je glavom uputio loptu iz gužve ka desnoj strani gola, koju nije pokrivao Kozić, a na gol-liniji našao se Bojan Burazor i spasao siguran pogodak.

U nastavku pokušaj Zorana Milutinovića u 49.minuti samo je dao nadu da izabranici Zlatka Jelisavca, lišeni pomoći publike pred praznim tribinama Gradskog stadiona (druga utakmica kazne), ali šut sa ivice šesnaesterca iskosa sa desne strane u suprotnu, bio je lak plijen za čuvara mreže Filipa Erića.

Igrao se 61.minut, kada je poslije brze kontre svog tima Mladen Atić, za koga je Blagojević spremao zamjenu, ubacio loptu sa desne strane u šesnaesterac, a najbolji akter meča, Kuzmanović, ovoga puta, sa oko 13-14 metara je neumoljivo poslao loptu u donji lijevi ugao Kozića, koji je pokušao da spriječi najgore, ali šut je bio snažan, 0:1.

Prijedorčani, ovoga puta u „žuto-plavim“ dresovima, pokušali su sve da stignu bar do izjednačenja.

Odbrana gostiju u kojoj je pouzdan bio štoper Slavko Ćulibrk, nije se dala nadmudriti.

U 76.minuti Nemanja Marić pokušao je da iznenadi Errića, koji je bio siguran, a u 86.minuti je još jednom bio na sceni.

Naime, Vedran Kantar je sa desne strane ubacio, Dejan Blagojević igrao rukom u svom šesnaestercu, a odlični sudija Dušan Berak iz Trebinja bez dvoumljenja opravdano pokazao na „bijelu tačku“.

Kantar je gađao donji lijevi ugao Erića, koji je „skinuo“ penal izbacivši loptu u korner.

Tako su šanse Rudar-Prijedora, nakon petog ovosezonskog poraza kod kuće sa minimalnih 0:1 (prethodni su bili od favorizoavnih ekipa mostarskog Zrinjskog, Širokog Brijega, bijeljinskog Radnika i tuzlanske Slobode), za opstanak u bh.eliti, kao i Drini, svedene na minimum.

Rudar-Prijedor: Drina 0:1(0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Igrano bez prisustva publike
Sudija: Dušan Berak (Trebinje) 8
Strijelac: Kuzmanović u 61.minuti
Žuti kartoni: Radoja, Kunić (Rudar-Prijedor), Vasić, Stefanović (Drina)

RUDAR-PRIJEDOR
Kozić 6,5, Šodić 6,5 (od 83. Kojić -), Pekija 6, Burazor 7, Radoja 5,5 (od 46. Kunić 5,5), Antonić 5,5, Kantar 5,5, Milutinović 5,5 (od 64. Pejić -), Jovičić 6,5, Jakupović 5,5, Marić 6,5

DRINA
F.Erić 7,5, Ivanović 7, Ćulibrk 7, Ilić 7, Kikić 7, Stefanović 6 (od 85. Simić -), Vasić 7, Atić 6,5 (od 62. Majlović –), Blagojević 6, Kuzmanović 7,5 (od 90. D.Erić -), Jokić 6

Igrač utakmice: Mićo Kuzmanović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-drina-izvjestaj (2) rudar prijedor-drina-izvjestaj (3) rudar prijedor-drina-izvjestaj (4) rudar prijedor-drina-izvjestaj (5) rudar prijedor-drina-izvjestaj (6) rudar prijedor-drina-izvjestaj (7)