rudar prijedor-drina-rezultat (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora loše su počeli proljetnu bitku za bodove i opstanak u društvu najboljih bh. timova.

Prijedorčani su danas na Gradskom stadionu. bez prisustva publike, poraženi od zvorničke Drine rezultatom 0:1 u okviru 19. kola Premijer lige BiH.

Gosti su bili bolji u prvom dijelu igre, imali su nekoliko dobrih prilika, ali su domaći zahvaljujući odličnim intervencijama Kozića i požrtvovanošću Burazora, koji je sa gol linije izbio loptu, sačuvali svoju mrežu netaknutom.

Izabranici trenera Jelisavca bolje su otvorili drugi dio susreta ali njihove „prijetnje“ u prvih desetak minuta nastavka nisu predstavljale problem za mladog golmana Filipa Erića.

Jedini pogodak na meču viđen je u 61. minuti susreta, kada je Mićo Kuzmanović odlično reagovao sa 15-ak metara, nakon nabačene lopte sa desnog krila, te je odmjerenim udarcem savladao nemoćnog golmana domaćih.

Najbolju priliku da poravnaju rezultat i osvoje barem jedan bod u današnjem meču, „rudari sa Sane“ imali su u 85. minuti susreta kada je odlični sudija Berak opravdano pokazao na bijelu tačku nakon igranja rukom jednog od igrača Drine.

Međutim, sjajni golman Erić je „pročitao“ udarac Kantara pa je do kraja ostalo 0:1.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-drina-rezultat (2) rudar prijedor-drina-rezultat (3) rudar prijedor-drina-rezultat (4)