dani zime na kozari 2016-pobjednici (4)Planinari “Mrakovice” iz Kozarca kod Prijedora i ovog vikenda na Debelom brijegu, gdje im je i planinarski dom, “testiraju” pobjednički kotlić, koji je na nedavno održanim “Danima zime” na Kozari u svojoj kategoriji zasluženo osvojio prvo mjesto.

Indira Kapetanović, dama koja planinare “Mrakovice” vodi u drugom četverogodišnjem mandatu, pohvalila se da su šest godina pokušavali doći do prvog mjesta.

– Prije dvije godine, mlade planinarke Nejla Salihbašić i Medina Matrić osvojile su drugo mjesto, a za ovaj najbolji kotlić zaslužni su Željko Bajrić, Hilmija Bešlagić i Hamdija Kahrimanović. Najbolji začin našem kotliću ipak je dobro druženje, a trudimo se da učestvujemo i na raznim takmičenjima, ne samo po Bosni, već i vani. Posebno se radujemo dragim gostima, planinarima iz Sanskog Mosta, Ključa, Zenice, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe, koji rado posjećuju našu Kozaru — kazala je Kapetanović te je dodala da Planinarsko društvo “Mrakovica” ima 197 članova, od kojih je pedesetak aktivnih planinara koji osvajaju bosanske, ali i druge evropske vrhove.

Već u maju planiraju odlazak u Švicarsku, gdje će u pohod na skoro 1.800 metara visok vrh Rigi krenuti dvadesetak planinara “Mrakovice”.

Tekst – Dnevni avaz
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

pd mrakovica kozarac