predapd-crismas-prvi sastanakU Prijedoru je, 17.02.2016. godine, održan prvi savjetodavni sastanak u okviru projekta „CRISMAS“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici vodećeg partnera „Bezbjedonosni region Južna Holandija-Jug“ i lokalnih zainteresovanih strana.

Cilj sastanka je bio da se lokalne zainteresovane strane upoznaju sa aktivnostima i očekivanim rezultatima projekta. Takođe, predstavnici partnerske organizacije iz Holandije su predstavili organizaciju iz koje dolaze kao i oblik pomoći koju lokalni partneri mogu očekivati u procesu realizacije projekta.

Ovo je bio prvi od 6 savjetodavnih sastanaka koje će predstavnici vodećeg partnera održati sa svim partnerima na projektu.

„CRISMAS“ je dvogodišnji projekat koji se finansira iz finansijskog instrumenta Evropske unije za civilnu zaštitu. Cilj projekta je da pomogne partnerima u izradi procjene rizika od svih opasnosti i da formuliše njihovu strategiju za upravljanje rizicima.

Partneri u ovom projektu su holandski Bezbjedonosni region Južna Holandija Jug i Itineris, opština Stavanger iz Norveške, Distrikt Ungeni iz Moldavije, Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD“ i italijanska provincija Forli-Ćezena.

PREDA-PD