topd-sajam beograd (1)Turistička organizacija grada Prijedora je uzela aktivno učešće na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je okupio najznačajnije subjekte turističke ponude i potražnje, gdje su se predstavila 1.153 izlagača iz 55 zemalja svijeta.

Ove godine sajam je organizovan u periodu od 18.02. do 21.02.2016. godine, a o njegovom značaju govori broj učesnika, kao i činjenica da se radi o vodećem sajmu turizma u cijelom regionu jugoistočne Evrope.

Partner ovogodišnjeg sajma turizma bila je Slovenija, koja je na Beogradskom sajmu predstavila svoju turističku ponudu.

Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila na zajedničkom izložbenom prostoru Turističke organizacije Republike Srpske na kojem se predstavila kompletna turistička ponuda, a sajamski prostor je obezbjedilo Predstavništvo RS u Beogradu.

topd-sajam beograd (2)U toku svih dana trajanja sajma, zapažena je izuzetna zainteresovanost za turističko tržište Republike Srpske, a turistička ponuda je predstavljena putem promotivnih brošura, letaka, kataloga, DVD prezentacija i ostalog propagandnog materijala.

Turistička organizacija grada Prijedora je na sajmu predstavila promotivne materijale o gradu Prijedoru, odnosno brošure „Turistički vodič“, „Lov i ribolov“, „Smještaj i ugostiteljstvo“, „Potkozarska trpeza“, “Turistički vodič Nacionalnog parka Kozara” i “Aktivan odmor”.

Uz sajam turizma, održale su se još tri sajamske manifestacije – Sajam opreme, hotelijerstva i ugostiteljstva, Sajam vina i Sajam suvenira.

Turistička organizacija Prijedor

topd-sajam beograd (3)