rudar prijedor-pres pred drinuStartujući u nastavku prvenstva Premijer lige BiH, Rudar-Prijedor u „srpskom derbiju“ ove subote bez prisustva publike na tribinama Gradskog stadiona (zbog kazne) dočekuje ekipu zvorničke Drine.

Šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ Zlatko Jelisavac očekuje veoma tešku utakmicu.

-Mi smo pod imperativom pobjede, a Drina rasterećena. Nije to više ekipa koja je završila jesenji dio prvenstva, već jedan drugi tim, spoj mladosti i iskustva. Predvode ga sada iskusni trener Cvijetin Blagojević i Mile Lazarević. Nama to treba da bude još veći imperativ, jer pobjedom ostajemo u igri za opstanak u ligi – priča Jelisavac.

Strateg Prijedorčana se nada da će njegovi izabranici pružiti dobru partiju i da su svjesni situacije u kojoj se klub nalazi.

-Uporište u tome tražim u činjenicama da smo pripreme dobro odradili. Klub nam je omogućio da budemo i u Makarskoj devet dana. Odigrali smo i devet prijateljskih utakmica, ostvarili sasvim solidne rezultate, koji su i nekakav pokazatelj da smo dobro radili. Utakmica protiv Slobode iz Novog Grada nam je dobro došla da utvrdimo još greške koje imamo, da ih uočimo i pokušamo otkloniti – rekao je Jelisavac.

Podsjetio je da su ove zime dovedeni igrači, kao zamjena za one koji su napustili Rudar-Prijedor.

Otišla su jedanaestorica: Mirza Džafić, Filip Arežina, Borislav Nišević, Stipe Miloš, Vladimir Petković, Edvin Hamzić, Armin Mešić, Mario Desnica, Džordž Ovusu, Nimo Nartej Džasper i golman Željko Kuzmić.

-Možda bih ja kao trener bio zadovoljniji i bilo bi daleko lakše da je došlo osam igrača koji imaju premijerligaško iskustvo, ali isto tako smatram da je vreme da Rudar-Prijedor krene sa stvaranjem svoje baze igrača, pa kakav god rezultat bio. To polako ide u dobrom pravcu dovođenjem Ljubana Antonića, Demira Jakupovića, povratkom Nemanje Marića, Vedrana Kantara, Rastka Rokvića i Marinka Rastoke i to je u ovom momentu pravi potez – naglasio je Jelisavac.

Uz pomenute stigla su pojačanja, koja, uz povrijeđenog Rastoku, neće biti u kombinaciji za tim protiv Zvorničana, lijevi bočni Borislav Erić, koji mora da odradi kaznu zbog žutih kartona, i „štoper“ Petar Bogdanović, jer po dolasku iz Srbije još nije stekao pravo nastupa.

-Uprava se maksimalno potrudila da obezbjedi uslove i pružiće punu podršku igračima i stručnom štabu u proljećnoj polusezoni. Utakmica protiv Drine je najvažnija, jer će odrediti našu dalju sudbinu. Imamo dovoljno saznanja o njima, mladi su i ambiciozni, ali očekujemo da osvojimo prva tri boda i krenemo dalje – rekao je sportski direktor kluba Stojan Janjetović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com