rudar prijedor-sloboda-prijateljska-izvjestaj (3)Kada je Rudar-Prijedor u „generalki“ protiv novogradske Slobode poslije 26 minuta igre imao vođstvo od 2:0, njegovi simpatizeri na stadionu u Ljubiji pomislili su da će napuniti mrežu mladog, ali sve boljeg golmana prvoligaša Republike Srpske, Damira Krupića.

Ipak, iako je Prijedorčanima zbog prehlade nedostajao jedan od kreatora igre, Zoran Milutinović, uz povrijeđenog Marinka Rastoku i od ranije odsutnog Čedomira Ćuluma (preostaje mu još jedna sedmica lakših treninga, poslije operacije slijepog crijeva), malo ko je imao opravdanja za njihov poraz na kraju od 3:4.

Zabrinuo je odnos, posebno pojedinaca od kojih se očekuje da prednjače, s obzirom da su, uvjereni su u klubu, pripreme kod kuće i u Makarskoj (Hrvatska) obavljene na najbolji mogući način.

rudar prijedor-sloboda-prijateljska-rezultat (2)-Pokazalo se da nismo slučajno za posljednjeg protivnika izabrali Slobodu, jer ima dobru ekipu, a i uvijek mnogo motiva protiv Rudar-Prijedora, pa smo znali da će meč imati skoro pa takmičarski karakter. Prikazali smo dva različita poluvremena. Prvim možemo biti potpuno zadovoljni, prema stvorenim prilikama trebali smo voditi sa četiri-pet golova razlike, ali u drugom dijelu smo lako dozvolili rivalu da nam trese mrežu. Preostaje nam da ispravljamo greške, kako se takve stvari ne bi ponavljale u prvenstvenim utakmicama Premijer Lige BiH, posebno ne na startu protiv Drine iz Zvornika – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zlatko Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com