glas-ilustracijaSvjedok tužilaštva Drago Jević izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je advokat Dragan Radetić (57), u razgovoru kojem je on prisustvovao, rekao da je ugovor prema kojem Josip Ćorić prodaje imovinu Radetićevoj punici Jeleni Đenadija (78) fiktivan.

Jević je ovo izjavio na suđenju Radetiću i njegovoj punici Jeleni Đenadija, koji se terete da su sada pokojnog Josipa Ćorića prevarili za imovinu vrijednu više od 160.000 maraka.

Jević je rekao da je u cijeli slučaj uključen nakon što je sin Josipa Ćorića u kući pronašao ugovor prema kojem sva imovina pripada punici Jeleni Đenadija.

Dodao je da im je predložio da angažuju advokata i rekao im da bi trebalo da razgovaraju sa Radetićem koji je vodio slučaj.

– Radetić nam je u jednom razgovoru rekao da je imovina prepisana fiktivno kako bi se sačuvala od opštine. Međutim, na imovinu je bila stavljena i hipoteka, za koju Radetić nije želio da bude skinuta – rekao je Jević.

Radetić se tereti da je zloupotrebom ovlašćenja na osnovu lažnog ugovora o pružanju advokatskih usluga bez saglasnosti Josipa Ćorića od opštine Prijedor naplatio 120.268 maraka naknade za Ćorićevo izuzeto zemljište i kamatu u iznosu od 30.465 maraka. Od toga Ćoriću je prebacio samo 30.000 maraka. Tereti se i da je Ćorića doveo u zabludu i uvjerio ga da svoju imovinu vrijednu oko 160.000 maraka, koju je testamentom bio ostavio sinu, prepiše na njegovu punicu Jelenu Đenadija.

Glas Srpske