aleksa milojica-teksas-juniorsko (1)Državni teniski prvak BiH, najbolji teniser Republike Srpske, reprezentativac BiH za tenisere do 18 godina Aleksa Milojica, član Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, pobjednik je Otvorenog prvenstva Teksasa za juniore.

Na turniru iz Kalendara Tenis saveza Amerike, regije Teksas, Milojica je u četvrtfinalu sa 6:4 i 7:5 pobijedio prvog nosioca turnira Patricka Harrisa. U polufinalu je bio bolji od Banjalučanina Marka Stanića pobijedivši rezultatom 6:4 i 6:4. U finalu Aleksa Milojica je odigrao superiorno i sa 6:2 i 6:3 pobijedio Jaycera Callerosa iz San Antonija-Teksas.

U finalu dubla ovog turnira Aleksa Milojica i Marko Stanić sa uvjerljivih 6:2 i 6:3 porazili su par Janek – Koster.

aleksa milojica-teksas-juniorsko (2)Aleksa Milojica četiri mjeseca boravi u teniskoj akademiji u Hjustonu. Poslije pet dana provedenih na ovoj poznatoj akademiji učestvovao je na prvom ovogodišnjem američkom Turniru za juniore do 18 godina „Hjuston 2014“. U finalu turnira sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:3 porazio je Geralda Kamela, tenisera iz Meksika i osvojio prvo mjesto, zlato i vrijedan pehar.

RTV Prijedor