rudar prijedor-podmladakKadeti i juniori FK „Rudar-Prijedora“ boraviće ovog vikenda u Istri gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz NK „Rijeka“.

Mladi Prijedorčani u subotu ujutro kreću put Pule-Fažane gdje će biti smješteni.

„Zamišljeno je da se omladinci malo opuste na kraju uspješne sezone te odigraju dvije prijateljske utakmice sa ekipom Rijeke koja je prvak Hrvatske u juniorskoj konkurenciji i četvrtoplasirana među kadetima u prvenstvu Hrvatske. Predvidjeli smo da obiđemo Pulu i Rijeku a neizostavno je i kupanje“, kaže Predrag Šorga, novi/stari član Upravnog odbora „Rudar-Prijedora“ zadužen za Omladinski pogon kluba.

Treba reći da je do kontakta sa ovim klubom došlo zahvaljujući Rešadu Crnaliću-Gertiju, dugogodišnjem članu zeleno-crnih koji je svojevremeno bio saigrač sa Predragom Stilinovićem, direktorom Omladinske škole u NK „Rijeka“.

„Želimo da uspostavimo prijateljske odnose sa Rijekom, a ovim gostovanjem ćemo zaokružiti naše posjete regionu u posljednje vrijeme. Bili smo gosti Triestine (Italija), Rudara iz Velenja (Slovenija), OFK Beograda (Srbija) i sada odlazimo u Hrvatsku.“, dodao je Šorga.

On je naglasio da je rezultat u ovom dvomeču apsolutno u drugom planu zbog kraja sezone i zbog činjenice da zbog obaveza oko škole i upisa na fakultete, u Istru ne idu pojedini kadeti i juniori.

Mečevi se igraju na stadionu „Kantrida“ u nedjelju od 17:30 (kadeti) i 19:30 časova (juniori) a nadamo se da će izabranici trenera Saše Keranovića i Zorana Bujića dostojno reprezentovati svoj klub i grad Prijedor.

Na kraju dodajmo da je najavljeno da će utakmicama prisustvovati i predstavnici klubova iz Češke, Viktorije Plzen i Banjika Ostrava, a kadeti „Rudar-Prijedora“ pozvani su da u septembru učestvuju na fudbalskom turniru koji se pod pokroviteljstvom ArcelorMittal-a održava u Ostravi.

A.Drakulić