pomoc za rivice (1)Nakon priče o mladom bračnom paru koji sa jedanaestomjesečnom bebom teško živi u nedovršenoj kući nedaleko od minskog polja, objavljenoj na stranicama našeg sajta, grupa mladih Prijedorčana se organizovala i prikupila pomoć koja je sinoć uručena porodici Rivić.

-Željeli smo da pomognemo tim mladim ljudima, naročito njihovoj djevojčici. Uz pomoć prijatelja koji su se odazvali našem pozivu putem društvenih mreža, prikupili smo određenu količinu hrane i odjeće, prije svega za malenu Draganu – kaže mladi bračni par Milošević iz Prijedora.

Oni dodaju da se zahvaljuju svim svojim prijateljima i poznanicima koji su uzeli učešća u ovoj akciji, ističu da su izuzetno ponosni na njih, te se nadaju da za Dejana, Arijanu i njihovu kćerku dolaze bolji dani.

-Iskreni dječiji osmijeh jedanaestomjesečne Dragane dok je zagledala plišane igračke i sjedila na novoj tuti, sasvim su dovoljni da znamo kako je naša akcija uspjela – pričaju Miloševići.

I ovoga puta moramo da spomenemo poštara iz Ljubije Radeta Topolića, čovjeka koji im najviše pomaže, te Ahmeta Rešidovića iz Donje Ljubije, koji je „zaslužan“ što je priča o Rivićima ugledala svjetlost dana.

-Da nam nije našeg poštara Rade ne znam kako bi preživjeli ovu zimu. Hvala mu za sve što je učinio za nas do sada – kaže 22-godišnji Dejan koji nadničenjem obezbjeđuje jedine prihode za svoju porodicu.

Podsjetimo, mlada porodica Rivić živi u Staroj Rijeci (opština Oštra Luka), na liniji razgraničenja Republike Srpske i Federacije BiH, u rođakovoj nedovršenoj kući u kojoj nema vode.

Osim toga, kuća se nalazi nedaleko od minskog polja, koje predstavlja stalnu opasnost po sigurnost.

Ukoliko i vi želite da na bilo koji način pomognete Rivićima, ili ako imate neki posao za Dejana, možete ga kontaktirati putem broja telefona 065/735-164 ili se možete obratiti poštaru Radetu na 065/623-269.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

pomoc za rivice (2) pomoc za rivice (3) pomoc za rivice (4) pomoc za rivice (5) pomoc za rivice (6)