montazni bazenBanjalučka firma “Tehno-inde” uručila je danas štićenicima prijedorskog Centra “Sunce” montažni bazen koji će im služiti za rekreaciju, ali i u terapeutske svrhe.

Predstavnik ovog preduzeća Arijana Kovačević rekla je da se preduzeće bavi proizvodnjom elektroinstalacionog materijala i da je ovo njihov mali doprinos trudu i radu Javne ustanove Centar “Sunce” u Prijedoru.

“Smatramo da su djeca sa posebnim potrebama jedna od najugroženijih i socijalno isključenih kategorija u BiH i da je svaki trud, pa i onaj najmanji oko njih veoma vrijedan i koristan”, istakla je Kovačevićeva.

NJihov poklon je gumeni bazen dimenzija 457 x 91 centimetar koji ima pumpu za prečišćavanje vode.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković zahvalila je za poklon i istakla da će bazen dobro doći polaznicima Centra u kome je, od njih stotinjak, čak 78 u stanju socijalne potrebe i porodice im ne mogu priuštiti kupanje na moru.

“Većina naše djece ne zna ni da pliva, tako da smo odlučili da organizujemo i školu plivanja i tako spojimo ugodno s korisnim”, dodala je Radakovićeva.

Ona je rekla da će bazen biti smješten u krugu Centra, u prostoru koji će biti ograđen, te da će djeci to biti dobar vid rekreacije.

SRNA