cjbpd-posjeta- ministar lukacPrije nepune tri godine u Prijedoru je formiran Centar javne bezbjednosti. O rezultatima rada ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač razgovarao je sa rukovodstvom Centra i gradonačelnikom Markom Pavićem.

Zaključeno je da je CЈB Prijedor pozitivnim rezultatima rada opravdao svoje postojanje, kao i da je neophodno raditi na njegovom jačanju i opremanju. Ministar Lukač najavio je da će resorno ministarstvo raditi na opremanju svih policajaca i da je u toku opremanje Јedinice za podršku.

Od osnivanja CЈB Prijedor u novembru 2013. godine do danas, na području ove regije u opadanju su svi vidovi kriminala, a rasvijetljenost krivičnih djela je 80 odsto. U Centru je trenutno 640 zaposlenih, među kojima 500 policijskih službenika.

Dalibor Ivanić, načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor, rekao je da od svog formiranja CЈB postiže dobre rezultate, kao i visok stepen imovinske i lične bezbjednosti građana.

On je naveo da bi veći broj policijskih službenika, prije svega u gradu Prijedoru, bio od velike koristi da bi mogli da postignu još bolje rezultate.

Zbog pozitivnih rezultata rada, a u cilju zaštite građana, gradonačelnik Marko Pavić istakao je da prijedorski Centar zaslužuje kadrovsko pojačanje, kao i da bi bilo potrebno dodatno opremanje, kako materijalno, tako i na svaki drugi način.

Cilj je da se podigne bezbjednost na najviši mogući nivo. Građani moraju imati povjerenja u policiju, a Centar javne bezbjednosti je odličan primjer drugima. Ministar Lukač je naglasio značaj opremanja policijskih službenika i jedinica za podršku.

Naglasio je da će se i dalje raditi na opremanju policajaca sveukupno, a takođe i u CЈB Prijedor. Naveo je da se već radi na opremanju jedinica za podršku, kao i Јedinice za podršku CЈB Prijedor koja će dobiti novu opremu i naoružanje, a planirana je i kvalitetna obuka.

Iz MUP-a Republike Srpske je potvrđeno da uskoro biti formiran i Centar javne bezbjednosti Zvornik, nakon što je Zvornik dobio status grada.

RTRS